Ispravit ću nepravdu i djeci u Jastrebarskom izgraditi školu!

http://www.jaska.hr/images/content/v_28655.jpg

26.03.2021. Mihael Zmajlović, kandidat za župana Zagrebačke županije, danas se kod Osnovne škole “Ljubo Babić” osvrnuo na dugogodišnji problem u Jastrebarskom, a to je izgradnja nove škole

Istaknuo je kako se godinama ništa ne poduzima u vezi izgradnje, iako je grad osigurao sve potrebne dozvole. „Kao gradonačelnik grada Jastrebarskog inicirao sam, davne 2011. godine, izradu idejnog rješenja škole, kako bi se ubrzala izgradnja. Osigurano je zemljište i potrebna lokacijska i građevinska dozvola. No, vodstvo Županije do danas nije poduzelo ništa po tom pitanju, izuzev populističkih obećanja. Vrhunac svega je to što su dopustili da građevinska dozvola istekne. Takav pristup obrazovanju je nedopustiv i ne znam kako aktualni župan ima obraza pogledati Jaskancima u oči.“, istaknuo je Zmajlović. Osnovna škola „Ljubo Babić“ jedna je od 10 najvećih škola u Republici Hrvatskoj. Dok mnoge škole uvode jednosmjensku nastavu kao obrazovni standard, školi u Jastrebarskom sa 1,100 učenika i 60 razreda prijeti uvođenje treće smjene jer postojeća zgrada nema dovoljno kapaciteta za toliki broj djece. Osnivač škole je Zagrebačka županija, koja uporno zatvara oči na ovaj problem, a izgradnja škole je nužna.

http://www.jaska.hr/images/content/v_28655.jpg

„Slažem se s gradonačelnikom Zvonimirom Novoselom, koji je izjavio kako župan Kožić vjerojatno i sam osjeća svoju smjenu s čelnog mjesta Županije te je zadnjih dana izveo predizborni manevar na način da je Gradu Jastrebarsko uputio dopis vezano uz ishođenje nove lokacijske dozvole, za novu školu. Međutim, kad je gradonačelnik Novosel županu Kožiću stavio na stol sporazum, u kojem ga traži da se obveže na izgradnju škole, Kožić je to odbio potpisati.“, komentirao je Zmajlović i naglasio kako se županu Kožiću više ništa ne može vjerovati, jer je priču oko škole razvukao na 10 godina, a uz izgubljeno vrijeme, Grad Jastrebarsko je potrošio i svojih 400 tisuća kuna na izdavanje lokacijske dozvole.

http://www.jaska.hr/images/content/v_28656.jpg

Prema riječima Zmajlovića, škole po Zagrebačkoj županiji „niču“ po političkom ključu, a ne po stvarnim potrebama lokalne zajednice. Župan Kožić školu je obećao dok je bio u koaliciji sa SDP-om, ali čim je izigrao SDP i krenuo u koaliciju s HDZ-om, izgradnja je stavljena na čekanje. „Kao županijski vijećnik, nekoliko puta sam pokretao ovu temu, no nisam dobio valjani odgovor. Nova škola u Jastrebarskom definitivno je jedan od projekata koji Županija duguje ovom području, ali ne duguje im samo novu zgradu, već normalan te nesmetan razvoj i obrazovanje.“, zaključio je Zmajlović.

SDPZŽ