Inicijativa građana prikupljala potpise za izbore

Inicijativa građana Jastrebarskog izlazi po prvi puta na lokalne izbore u našem gradu i to sa svojim kandidatom za gradonačelnika i listom za Gradsko vijeće.

Inicijativa će na izbore izaći samostalno sa svojim kandidatima te neće koalirati niti raditi sporazume ni s jednom strankom ili listom, ni prije ni poslije izbora u slučaju izbornog uspjeh, rekao nam je danas prilikom prikupljanja potpisa kandidat za gradonačelnika Michael Sharp.. Građanima su danas dijelili i svoj program koji se bazira na rješavanju krucijalnih probleme Jaske i njenih građana, a to su problemi javnog gradskog prijevoza, nastavak rada na inicijativi za ukidanje naplate cestarine, rješavanje problema tvrtke Kemis, smanjenje prireza, smanjenje ili ukidanje naplate komunalnih usluga socijalno ugroženim skupinama, izgradnja doma za starije osobe u sklopu kojeg bi bio i dječji vrtić ( po uzoru na Dortmund, Seattle ..) i ciljano stipendiranje kadrova za rad u gradskim službama i tvrtkama.

-Svoju neovisnost Inicijativa je njegovala i isticala cijelo vrijeme, a takvi ćemo ostati za vrijeme i nakon izbora, bez povezanosti sa bilo kime. Sve što smo postigli do sada i ono što želimo ostvariti u budućnosti biti će sa svojim sugrađanima, jednako sa onima u gradu i sa onima u prigradskim naseljima, a u slučaju izbornog uspjeha i preko institucija javne uprave, rekli su nam Michael Sharp i Zorica Šamija, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika
I.K.