Inicijativa građana poziva na prosvjed

Inicijativa poziva sve građane jaskanskog kraja da se odazovu prosvjedu za ukidanje naplate cestarine na naplatnim postajama Jastrebarsko i Zdenčina.

Prosvjed će se održati 18.07.2021. godine od 15,00 sati na naplatnim kućicama u Zdenčini.
Podsjećamo sugrađane da smo u listopadu 2020. godine organizirali potpisivanje peticije za ukidanje naplate cestarine koju je potpisalo 4242 građana.
Gradsko vijeće Grada Jastrebarskog i Skupština Zagrebačke županije jednoglasno su podržali našu akciju te je Zagrebačka županija zahtjev i prikupljene potpise proslijedila Ministarstvu
prometa , veza i infrastrukture na daljnje postupanje.
Iako smo pisali dopise, pitali što se događa sa zahtjevom koji su zaprimili odnosno proslijedili, do danas nismo dobili nikakav odgovor.
Nemamo izbora nego javno zatražiti da se mjerodavni očituju o našem zahtjevu te da se izjasne da li imaju namjeru poštovati volju svojih građana te u kojim rokovima. Nakon prosvjeda upozorenja, ponovno ćemo poslati upit koji ćemo ovaj put potkrijepiti fotografijama s prosvjeda i najavom novih akcija, sve dok se Ministarstvo ne očituje s precizno definiranim mjerama i rokovima koji zadovoljavaju kriterije zatražene Peticijom.
U slučaju izostanka odgovora u navedenom roku, nastaviti ćemo sa prosvjedima tijekom cijele turističke sezone na raznim lokacijama i na razne načine.
Pozivamo sugrađane da se odazovu prosvjedu i zauzmu se za ostvarivanje prava koja im pripadaju!
MI NISMO GRAĐANI DRUGOG REDA!!!
Pozivamo sve one koji nisu u mogućnosti doći na prosvjed, da na dan prosvjeda na izlaznim postajama Jastrebarsko i Zdenčina cestarinu plaćaju lipama u što manjim apoenima.
GRAĐANI AKO SE SAMI NE IZBORIMO, NITKO NEĆE UMJESTO NAS!!!
Inicijativa građana Jastrebarsko