Inicijativa građana izlazi na lokalne izbore

https://www.jaska.com.hr/images/content/v_28691.jpg

01.04.2021. Inicijativa građana Jastrebarsko neće djelovati od 1.travnja 2021. zbog nadolazećih lokalnih izbora u svibnju na koje izlazi pod istim imenom te će se kandidirati na listama za gradsko vijeće, gradske četvrti Donja Jaska i Gornja Jaska i nekim mjesnim odborima

Inicijativa građana Jastrebarskog nakon organiziranja potpisivanja peticije za ukidanje naplate cestarine na naplatnim postajama Zdenčina i Jastrebarsko kao i upoznavanjem građana sa postojanjem i mogućnostima implementacije Studije javnog prijevoza na području Grada Jastrebarsko koja rješava povezanost prigradskih naselja sa gradom Jastrebarsko privremeno prestaje sa aktivnostima aktivizma.

Inicijativa će na izbore izaći samostalno sa svojim kandidatima te neće koalirati niti raditi sporazume ni s jednom strankom ili listom, ni prije ni poslije izbora u slučaju izbornog uspjeha. Za programe i ideje predložene od strane drugih stranaka i lista koje su u skladu sa našim programom i za koje ocijenimo da su za dobrobit naših ljudi i kraja podržati ćemo na kojoj god razini budu predlagane. Inicijativa će se nakon izbora vratiti na već isplanirane djelatnosti kojima ćemo nastojati rješavati krucijalne probleme Jaske i njenih građana, a to su problemi javnog gradskog prijevoza, nastavak rada na inicijativi za ukidanje naplate cestarine, rješavanje problema tvrtke Kemis i osoba sa invaliditetom, kao jedne od najvažnijih točaka našeg programa. Svoju neovisnost Inicijativa je njegovala i isticala cijelo vrijeme, a takvi ćemo ostati za vrijeme i nakon izbora, bez povezanosti sa bilo kime. Sve što smo postigli do sada i ono što želimo ostvariti u budućnosti biti će sa svojim sugrađanima, jednako sa onima u gradu i sa onima u prigradskim naseljima, a u slučaju izbornog uspjeha i preko institucija javne uprave. Zajedništvo nudimo i očekujemo od svih, jedinstvo oko rješavanja problema koje svi dijelimo, suradnju svima bez obzira na razlike, podršku za zajedničke interese, a sve zbog ciljeva koji su iznad svih podjela i osobnih interesa.
Za izbore Inicijativa u svom programu ima teme koje su bitne za razvoj našeg kraja, na dobrobit i u interesu svih građana, koje su u skladu sa Ustavom i zakonima te će potaknuti ekonomski razvoj kroz turizam i poljoprivredu, prometnu povezanost, kulturu, efikasniju gradsku vlast, zaštitu okoliša, uvesti direktnu demokraciju i ojačati svijest o važnosti demokracije, transparentnost i građanska prava, suzbijati sukob interesa, zlouporabu vlasti i nepotizam.

Naš program objavljivati ćemo u narednim danima do izbora preko fb grupe JASTREBARSKO BEZ CENZURE, Youtube kanala, preko lokalnih medija koji će nam biti dostupni, plakata, kao i preko letaka koji ćemo nastojati dostaviti u svaki poštanski sandučić kako bi čim veći broj građana upoznali sa našim ciljevima. U okviru svojih mogućnosti financirati ćemo izbornu promidžbu, od sredstava koje će osobno dati kandidati, a za donacije građana otvoriti će se poseban račun temeljem Zakona za lokalne izbore koji će biti javno objavljen kao i iznos koji je doniran i na što je potrošen.

Obraćamo se svim građanima a posebno mladima i onima koji iz nekog razloga ne izlaze na izbore, izađite na izbore i pokažite svoje nezadovoljstvo stanjem u našem društvu, glasajte za Inicijativu jer i sami smo razočarani načinom na koji se vodi naš Grad te smo kao takvi odlučili učiniti nešto više od samog izlaska na birališta, odnosno aktivno se uključiti u stvaranje uvjeta za promjene. Zato molimo sve Jaskanke i Jaskance osobito Vas mlađe životne dobi da izađete na lokalne izbore u svibnju i iskoristite svoje ustavno pravo i glasate za promjenu.

Inicijativa građana Jastrebarskog