Informatika za umirovljenike


U Centru za kulturu Jastrebarsko započeo je još jedan besplatan informatički tečaj za umirovljenike.

Kroz tečaj je od 2010. godine prošlo 218 umirovljenika kojima je ovo prilika za stjecanje novih znanja, ali i druženje i razmjenu iskustava.
Grad Jastrebarsko osigurava sredstva za ovaj projekt, kao i za besplatne tečajeve engleskog i njemačkog jezika koji se također provode u suradnji s Centrom za kulturu Jastrebarsko te za besplatno vježbanje u suradnji sa Sportskom zajednicom grada.
Umirovljenike je na besplatnim radionicama posjetila zamjenica gradonačelnika Nikolina Ribarić koja je istaknula kako je Grad ponosan na svoje starije sugrađane koji su dali velik doprinos svojim obiteljima i gradu.

-Sretna sam kad vidim s kakvom voljom učite nove stvari i stječete nova znanja. U ovo neizvjesno vrijeme svaka prilika za druženje je dobrodošla, a osobito u ovako poticajnom okruženju. Veseli me što su tečajevi ponovno pokrenuti i što za njih uvijek postoji interes, dodala je Ribarić.
Osim besplatnih tečajeva, Grad Jastrebarsko svake godine obraduje oko 1500 umirovljenika i s novčanim uplatama povodom blagdana.
Tečaj se odvija uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera, u malim skupinama i uz poštivanje razmaka te uz stručno vodstvo.
P.A.