Informatički kabinet za sve građane

Centar za kulturu Jastrebarsko može se pohvaliti bogato opremljenim Informatičkim kabinetom.

Suvremena informatička oprema donacija je Instituta za razvoj i inovativnost mladih s kojim Centar ostvaruje uspješnu suradnju na području razvoja digitalnih kompetencija u lokalnim zajednicama već treću godinu zaredom. Donirana oprema smještena u prostoriji Informatičkog kabineta predstavlja interaktivni kutak, takozvani uradi sam prostor namijenjen svim građanima.
Djeca, mladi, odrasli, umirovljenici – svi su pozvani da dođu u suvremeno opremljen prostor te se upoznaju s radom 3D printera, Cricut rezača, programiraju pomoću micro:bitova, nadograde znanja koristeći Boson set dodataka za micro:bit, programiraju robote i koriste se Arduino kompletima.

Građanima je omogućena i posudba opreme u Narodnoj knjižnici i čitaonici Jastrebarsko. Na istoj adresi građani mogu dobiti informacije o terminima korištenja opreme u prostoru Informatičkog kabineta uz asistenciju voditelja Informatičke radionice.
Djeca školskog uzrasta (osnovna i srednja škola) pozvana su da se prijave na tečaj robotike i programiranja koji počinje 26. listopada. Prijave se primaju na broj telefona: 01/6281-126.
CZK