In memoriam: Velimir Klemenić Klema 1960. – 2023.

U 63. godini preminuo je jaskanski boem Velimir Klemenić Klema

Grad Jastrebarsko ostaje bez još jedne društvene osobe. U noći iz 25. na 26. veljače 2023. preminuo je još jedan jaskanski boem. Klema je bio aktivan sportaš i glazbenik našega Grada.

Sladin, Klemenić i Miovec

Ostavio je traga u malom i velikom nogometu. Sredinom sedamdesetih godina nastupa za malonogometnu ekipu Trešnjevke (1975. i 1976.) od milja zvanu “Crveni đavoli”. Potom ubrzo postaje i senior NK Jaska. Tadašnji vrhunski i priznati trener NK Jaska, Branko Knez, izuzetno je cijenio kvalitete Velimira koji je igrao na poziciji desnog bočnog igrača.

Bio je član generacija seniora NK Jaske koja je 1977. osvojila općinski nogometni kup. Krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina vokal je jaskanske grupe TNT koja je svirala pravi rock. Toj je grupi rock bio u krvi i jednostavno su živjeli kao rockeri. Velimir je bio i hrvatski branitelj. Život je provodio na svoj način i družio se sa svojom škvadrom među kojom su često bili: Đimba, Žare, Frenk, Čelo, Vojko Troha, Manjak, Piko, Ix, Mario Hlača, Pako i još poneki istomišljenici. Mjesta gdje se ta škvadra najčešće okupljala bili su nekadašnji caffe “Centar”, a nakon toga glasoviti i poznati jaskanski kultni restoran “K Lojzeku”.
Velimir, hvala ti za sve ono lijepo kaj si dao svojem voljenom gradu, prijateljima, sportu, glazbi i osobama koje su te štovale. Neka ti vječno svjetlost svijetli, čuvali te anđeli. Počivao u miru.
Zdenko Vuković Cena