In memoriam-KREŠIMIR RADIĆ (1950-2021)


Nakon duge i teške bolesti u 71. godini preminuo je legendarni nogometaš Jaske Krešimir Radić. Boje voljenog kluba branio je 45 godina, a njegov restoran “Plešivički grozd” desetljećima je bio omiljeno sastajalište brojnih naraštaja Jaskanaca i Jastrebova.

Krešo Radić započeo je nogometnu karijeru kao igrač sjajne generacije Jaskinih juniora, koja je na svoj igrački put krenula 1966. na jaskanskom Sajmištu. Od 1966. do 1969. igrao je za juniore, od 1969. do 1980. za seniore, a od 1980. do 2011. za veterane Jaske. Bio je kapetan slavne Jaskine juniorske momčad nakon Jurja Cipovca i Mije Kelečića, a prije Davorina Kopića. Izuzetno brz, izvrstan tehničar i dribler, opasan strijelac, jednako je uspješno igrao kao branič, veznjak i krilni napadač. Sudjelovao je u brojnim nezaboravnim pobjedama svojih Jastrebova, pored ostalog i kao igrač šampionske seniorske momčadi, koja je 1973. izborila plasman u Međuligu.

Uvijek tih, nenametljiv i skroman, prožet neodoljivim i osebujnim humorom, čvrstih i nesalomljivih žumberačkih uskočkih korijena, Krešo Radić je bio omiljen prijatelj, suigrač i susjed te vrstan ugostitelj. Bio je uzoran sin, suprug, otac, djed i brat, te je nadasve volio svoju obitelj, roditelje Apoloniju i Iliju, suprugu Brankicu, djecu Renatu i Krešimira, unučad i sestru Đurđu.
Njegovi ga Jastrebovi nikada neće zaboraviti i trajno će ostati u njihovom sjećanju. Počivao u miru!

NK JASKA

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin