In memoriam – Dragutin Ivanković (1942. – 2020.)

http://www.jaska.hr/images/content/v_28065.jpg

21.11.2020. Dana 20. studenoga 2020. u 79 godini života u jutarnjim je satima preminuo naš sugrađanin gospodin Dragutin Ivanković

Rođen je 22. listopada 1942. u Dapcima kraj Čazme. U našem je gradu bio zaposlenik i poslovođa nekadašnje prodavaonice „Borovo“ (Jaskanci ju pamte kao „Bata“) u kojoj je radila i njegova supruga Nada. Mnogi ga naši tadašnji mještani Jastrebarskog pamte iz tih vremena. Uz poslovne obaveze volio je i sport te je bio dugogodišnji član NK Jaska, a sredinom sedamdesetih godina prošloga stoljeća nekoliko je godina obavljao i dužnost domara. Nogometaši NK Jaska iz tih vremena rado se prisjećaju Drageca, kako su ga popularno zvali. Bio je šutljiv, miran, kao čovjek vrlo korektan, dobrotvor, osjećajan, vrijedan, fin i kulturan. Uvijek je na vrijeme i sa zadovoljstvom odradio svoj dio posla, a mnogi igrači ga pamte i kao osobu koja je uvijek i u svakoj prilici lijepo pozdravio i bio spreman na razgovor.

http://www.jaska.hr/images/content/v_28066.jpg Seniori NK Jaske prilikom zimskih pripremama na Japetiću, stoje slijeva: Mijo Samarin, Stjepan Krčmar, Josip Novosel, Josip Balaško, Marijan Vulje, Vlado Papa, Branko Dužić, Stjepan Smolčić, čuče: Nikola Vrbiček, Mijo Kelečić, Josip Koščak Čera, Dragan Vučurović, Zlatko Vajdovčić, Nikola Špoljar, Dragutin Ivanković

Pomagao je svima, bio je vrlo aktivan, te uvijek prisutan na mnogim treninzima i utakmicama. Za svakog je imao samo lijepu riječ. Vodstvo kluba NK Jaske i igrači su se vrlo dobro s njim slagali, dogovarali i pronalazili najbolje moguće rješenje. Svima je kao takav ostao zauvijek u sjećanju, a o svojim je zadacima razmišljao opuštajući se na svoj način.
Neka mu je vječna hvala i slava. Počivao u miru, a svjetlost vječno mu svjetlila. Kao susjed pamtim da je bio tih, nenametljiv i samozatajan, pa čak i preskroman.

http://www.jaska.hr/images/content/v_28067.jpg Domar Dragutin Ivanković promatra igru seniora NK Jaske na snijegu

Iskrena sućut obitelji, supruzi Nadi, kćerki Nataliji i sinu Željku od svih generacija uprave, igrača, sponzora i donatora, navijača i ljudi dobre volje iz NK Jaska koja ove godine slavi 95. godina postojanja i rada.

Zdenko Vuković Cena