I ovaj vikend pojačan nadzor prometa

Tijekom vikenda na području Policijske uprave zagrebačke, tako i na području Policijske postaje Jastrebarsko, provodit će se pojačan nadzor vozila i vozača

Akcija se provodi zbog povećanog broja prometnih nesreća s poginulim sudionicima u prometu, kao i u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekoračenja dopuštene brzine vožnje, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i drugih prekršaja, poglavito koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća.
Ovim putem molimo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila, a sve u cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu.

Dana 12. i 13.07.2021. godine na području Policijske uprave zagrebačke, tako i na području Policijske postaje Jastrebarsko, provest će se akcija „Nadzor vozača motocikla ,mopeda i bicikla“. Akcija se provodi u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, poglavito ove kategorije vozača. To su prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnje, vožnja pod utjecajem alkohola, ne nošenje zaštitne kacige, nepropisnog obilaženje i pretjecanja, upravljanja prije stjecanje prava, propisnog postavljanja i vidljivosti reg. oznake, kao i svih drugih prekršaja kojima vozači motocikla i mopeda dovode u opasnost prvenstveno sebe, a i druge sudionike u prometu.
Kako bi se povećala sigurnost cestovnog prometa, a poglavito ove kategorije vozača, upozoravaju se svi sudionici u prometu da se pridržavaju zakonskih propisa.
PP Jastrebarsko