Humanitarna akcija “Jaskansko srce” održat će se 15. svibnja

Poznati jaskanski humanitarac i biciklist Ivan Puškarić, organizira još jednu humanitarnu akciju, ovoga puta za djecu SOS Dječjih sela Hrvatska kojom bi se prikupila sredstva za kupnju novih bicikala

Biciklizam je nešto sto povezuje sve generacije i nije samo prijevozno sredstvo. Pamtim prve vožnje iz djetinjstva koje su mi priuštile neka nova poznanstva i zdrav oblik zabave.
-Želja mi je omogućiti tako nešto i djeci iz SOS Dječjeg sela Hrvatska pa tako pokrećem novu akciju. Sama ruta biciklijade je srcolikog oblika i prolazi pitoresknim predjelima jaskanskog kraja, a dužina je 42km, rekao nam je Ivan Puškarić.
Svi zainteresirani vozili bi ovu rutu u nedjelju 15. svibnja 2022. Osim što bi ispunili svoja srca predivnom sportskom aktivnošću i krajolikom, svi sudionici bili bi posebno nagrađeni ljepotom pomaganja, jer bi samim sudjelovanjem pomogli u prikupljanju sredstava za nove bicikle i biciklističku opremu, za djecu koja odrastaju u skrbi SOS Dječjih sela u Hrvatskoj.
-Dan prije 14. svibanj rezerviran je za jedan moj izazov gdje planiram voziti “Jaskansko srce” 12puta, a svako srce može otkupiti neka tvrtka ili pojedinac koji bi htjeli podržati ovaj humanitarni projekt. Za njih sam izradio posebne zahvalnice a uz promociju preko društvenih mreža na dan biciklijade bit ce izložena njihova reklama, baner, ili što već žele, poručuje Ivan Puškarić.

Iz SOS Dječjeg sela poručuju:
Biti sretno dijete za nas znači odrastati u sigurnom i mirnom obiteljskom okruženju. Uživati u ljubavi i podršci osoba od povjerenja i biti okružen ljudima koji nas vole, poštuju i prihvaćaju. Smatramo da nijedno dijete ne bi smjelo odrastati samo i zato se već punih 30 godina trudimo pružati brižan dom za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.
Djeca koja svoja odrastanje nastavljaju unutar SOS Dječjih sela imaju mogućnost biti dijelom velike SOS obitelji. U takvoj obitelji djeca mogu biti djeca. Mogu biti štogod požele. Tako ih svakodnevno potičemo da se razvijaju u kreativnim i sportskim aktivnostima. Jedna od najdražih i najraširenijih jest upravo vožnja biciklom. Gotovo svako dijete, od najmlađih vrtićanaca, do starijih školaraca, znaju voziti barem jednu ‘vrstu ljubimca na dva kotača’.
Bicikliranje nas ispunjava i jako veseli, pa sa sigurnošću možemo reći da ‘bicikliramo sa srcem’. Baš kao i naš novi prijatelj gospodin Ivan Puškarić, koji je spojio ljepotu bicikliranja i pomoći djeci u potrebi, te pokrenuo akciju pod nazivom ‘Pedal With Heart’.
I.K.