HSS RADIJE IZABRAO HDZ NEGO VEĆINU OD 26 VIJEĆNIKA


Ono o čemu se proteklog tjedna pričalo u političkim kuloarima potvrđeno je danas na 3.konstituirajućoj sjednici Skupštine Zagrebačke županije. Vijećnici HSS izabrani na listi koju je predvodio SDP formirali su većinu s HDZ-om i strankom Nezavisna lista Stjepana Kožića izigravši volju birača za fotelju predsjednice Skupštine.

Novo formirana većina u Skupštini Zagrebačke županije broji 25 vijećnika. SDP-ovi članovi Skupštine naglašavali su danas u raspravama da je većina bila moguća i bez HDZ-a i bez promjene volje birača od strane HSS-a .
„Četiri HSS-ova člana Županijske skupštine mogli su biti dio vladajuće većine od 26 vijećnika, a oni su zbog osobnih interesa i fotelje predsjednice Skupštine izabrali većinu od 25 ruku“ – izjavio je Mihael Zmajlović.
U raspravi je istaknuto da rezultati svibanjskih izbora za Skupštinu Zagrebačke županije nedvosmisleno pokazuju da većina građana Zagrebačke županije nije podržala dosadašnji model vođenja Zagrebačke županije što su danas pokazale i brojke. Iz istog razloga SDP-ovi vijećnici su svojim potpisima podržali prijedlog za predsjednika Skupštine stranke Fokus i na taj način potvrdili da su spremni podržati svakog predsjednika Skupštine koji ne uključuje suradnju sa HDZ-om.
SDP-ovci su danas ukazivali na povijest dosadašnjih odnosa između HSS-a i HDZ-a, te HSS-a i Nezavisne liste Stjepana Kožića, pitajući se kakva će biti suradnja nakon brojnih i počesto neprimjerenih teških riječi između stranaka trenutne većine. Na pitanja i komentare na današnjoj sjednici, niti članovi Skupštine niti javnost nisu dobili odgovore, osim floskula o sprječavanju novih izbora koji realno nisu niti prijetili.
„Svatko tko imalo prati politiku i događaje u društvu zna da je to jeftin trik i da iza toga stoji politička trgovina koja će isto tako koštati, a ni ne znamo koliko, možda više od tih 5 milijuna. Ne budimo naivni, mora postojati neka kompenzacija“ – izjavio je danas Zmajlović- dodavši da se javnost s pravom treba pitati koja je cijena ove političke prevare. HSS je ušao u konkurenciju najlicemjernijih političkih stranaka, političkih pervertita i siguran sam da će za to snositi posljedice među biračima. Danas mi je puno jasnije zašto je župan Kožić napustio HSS – zaključio je Zmajlović svoju raspravu.
SDP ZŽ