Gromel ove godine seli na novu lokaciju

Jedna od vodećih tvrtki u distribuciji elektroinstalacijskih proizvoda na hrvatskom tržištu koja svoje rezultate temelji na više od 70 godina obiteljske tradicije u struci, ove godine širi svoje poslovanje selidbom u novi i puno veći prostor u jaskanskoj gospodarskoj zoni.

Obitelj Lacković Jaskanci su oduvijek povezivali s elektrikom i električarskim poslom u koji je još prije više od sedamdeset godina krenuo Josip Lacković, otac Josipa mlađeg i djed sadašnjeg direktora Gromela Tomislava Lackovića, koji je na čelu tvrtke od prije četiri godine. Iako ga je informatika zanimala više od elektrike, ipak se na kraju odlučio za Gromel, koji je početkom devedesetih godina osnovao njegov otac s kojim je Tomislav još kao dječak, a poslije kao srednjoškolac provodio puno vremena. Rad s ocem od malih nogu bio je presudan za Tomislavov odnos prema radu i poslovanju. Otac ga je naučio pravilnoj poslovnoj etici koja je značila dobro i u roku obavljen posao na zadovoljstvo naručitelja, redovito i točno plaćanje računa i zadovoljni i dobro plaćeni zaposlenici. To je najsigurniji ključ uspjeha, rekao nam je u razgovoru Tomislav Lacković kada smo ga posjetili na budućoj lokaciji tvrtke u jaskanskoj gospodarskoj zoni gdje posljednjih mjeseci provodi puno vremena kako bi se tvrtka preselila u što kraćem vremenu. Naime, Gromel još uvijek posluje u samom centru Jastrebarskog gdje imaju veliku količinu robe na malom prostoru što im uvelike otežava poslovanje pa su prisiljeni koristiti iznajmljene skladišne prostore u krugu Jastrebarskog.

Tomislav Lacković, direktor Gromela

-Sreća je što imam ljude od povjerenja koji odlično rade svoj posao, pa smo ažurni i točni u isporuci što je našim klijentima najvažnije. Za iskorak u poslovanju bio nam je potreban puno veći prostor i zato smo se na kraju odlučili za kupnju i selidbu u veći poslovni prostor koji se nalazi u industrijskoj zoni u Jastrebarskom preko puta željezničke stanice. To je novi prostor sa zatvorenom halom od 3.400 metara kvadratnih i velikim natkrivenim prostorom koji se prostire na zemljištu od gotovo 24 tisuće metara kvadratnih. Prije 3 godine krenuli smo u unaprjeđenje naše IT infrastrukture sa željom da našim kupcima ponudimo i on-line kupnju/narudžbu robe te smo s početkom ove godine krenuli u on-line prodaju kako bi našim veleprodajnim kupcima omogućili izradu narudžbe 24 sata dnevno. Proces implementacije trajao je dugo jer smo naš ERP sustav morali prilagoditi tom poslovanju. Naime koristimo najbolji svjetski software SAP koji nam je omogućio takvo proširenje i implementaciju. Vjerujemo da ćemo do sredine ove godine krenuti i sa on-line prodajom prema krajnjim kupcima, što će nam i u novom prostoru omogućiti lakše pakiranje i distribucija naručene robe.
Ovako će izgledati novi prostor Gromela nakon kompletnog uređenja

Stalno ulažemo u nove tehnologije i našu infrastrukturu, kupnju dostavnih vozila, viličara, mjerača kabela te ostale opreme koja je neophodna za nesmetani rad. U skoroj budućnosti kada se preselimo na novu lokaciju uz već sadašnje poluproizvode koje radimo planiramo i raditi vlastite proizvode koji su vezani uz naš prodajni asortiman elektromaterijala. Želja mi je zaposliti još više ljudi, rekao nam je u razgovoru ovaj mladi i uspješni jaskanski poduzetnik za kojeg možemo reći da ga njegovi zaposlenici vole, što danas nije čest slučaj. U to smo se uvjerili i nedavno u blagdansko vrijeme kada tvrtka već tradicionalno obilježava Božić i blagdan svetog Nikole. Tada u tvrtku dolaze i djeca zaposlenika da vide gdje rade njihovi roditelji. Pokloni za djecu, novčani bonovi pa zatim izdašna božićnica, sve je to što motivira svakog zaposlenika da tvrtka u kojoj radi bude uspješna.
Zaposlenici Gromela

– Kod zapošljavanja novih djelatnika uvijek se konzultiram sa sadašnjim zaposlenicima jer će novi čovjek raditi s njima i njihova mi je riječ gotovo presudna. Ovdje se je oduvijek tako radilo i zato imamo odličnu atmosferu na poslu i zadovoljne ljude. Tvrtku čine ljudi i oni su najvažniji za njezin uspjeh, ističe Tomislav Lacković. i dodaje kako je Gromel danas prepoznatljiv distributer i sinonim za vrhunsku kvalitetu, dugotrajnost i sigurnost.
-Zastupnici smo za poznate svjetske brendove kao što su Schneider, Dietzel Univolt, Eaton, Tesla kabeli, Hager, Haupa, Legrand, Metalis, OBO Bettermann, TELE-FONIKA Kable S.A., Waskönig + Walter i drugi. Naš prodajni asortiman obuhvaća sve što je potrebno za izgradnju objekta “od temelja do krova”, a proizvodi koje nudimo svojim kupcima su proizvodi visoke kvalitete. Naša vizija je da budemo prepoznatljiva, značajna, efikasna i moderna regionalna tvrtka usmjerena na vrhunsku uslugu i kvalitetu proizvoda.
Želio bi iskoristiti ovu priliku i zaželjeti svim svojim sugrađanima, našim kupcima i poslovnim partnerima sretnu i uspješnu 2022. godinu, rekao nam je za kraj Tomislav Lacković.
Ivica Krčelić