Gradonačelnik primio karatiste

Sjajne rezultate ostvario je Karate klub Jastreb na Prvenstvu Hrvatske za mlađe uzraste održanom u Jastrebarskom 23. i 24. listopada, što je bio i povod za prijem kod gradonačelnika.

-Osim na rezultatima, Karate klubu Jastreb treba čestitati i na organizaciji velikog natjecanja u našem gradu, osobito kad se uzmu u obzir sva ograničenja i preporuke. Iskoristio bih priliku i da zahvalim Gradu koji prati rad svih naših sportskih klubova, a činjenica da sredstva za sport rastu iz godine u godinu zaista je vjetar u leđa našim sportašima, izjavio je ovom prilikom Marko Gvozdanović, tajnik Sportske zajednice Grada Jastrebarskog.

Trener Ivan Hodak pojasnio je kako je na Prvenstvu u dva dana nastupilo više od 600 natjecatelja iz 69 klubova. Karate klub Jastreb nastupio je s 13 natjecatelja koji su u borbama osvojili ukupno 7 medalja, od čega dva zlata, tri srebra i dvije bronce.
Prvaci Hrvatske postali su Matej Gregorić i Šimun Hodak, srebrnom medaljom okitili su se Ivano Jeličić, Domagoj Vancaš i Sebastijan Ban, dok su bronce zaslužile Magdalena Bašić i Tena Sporiš.

Mladim sportašima čestitala je i zamjenica gradonačelnika Nikolina Ribarić, dodavši kako su ovi rezultati još značajniji kad znamo koliko je zahtjevno istovremeno izvršavati sve školske obaveze i svakodnevno trenirati.
Gradonačelnik Zvonimir Novosel završno je čestitao članovima Kluba poželjevši im puno sreće u daljnjim natjecanjima.
Istaknimo i kako su članovi Karate kluba Jastreb ovog vikenda nastupili na 28. Rijeka kupu s kojeg su se vratili s 13 medalja, od čega čak 5 zlatnih.

Zlatne medalje osvojili su Matej Gregorić, Anton Jeličić, Ivano Jeličić, Helena Bašić i Karlo Volarić, srebrne Stipe Rukavina i Lucija Hodak, dok su se broncom okitili Magdalena Bašić , Tena Sporiš, Šimun Hodak, Domagoj Vancaš, Ana Vuksan i Leona Sporiš.
P.A.