Gradonačelnik posjetio obiteljski dom Krčmar u Gornjem Desincu

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel zahvalio je našim starijim sugrađanima na svemu što su dali za svoj grad.

Gradonačelnik je danas posjetio korisnike Obiteljskog doma za starije Krčmar u Gornjem Desincu kojima je poželio puno zdravlja i darivao ih voćem, baš kao i ostale korisnike domova za starije i nemoćne kojima je voće poslano zajedno s prigodnom čestitkom.

Naš grad ne bi bio isti bez svakoga od Vas, bez Vašeg iskustva, mudrosti i priča o prošlosti koje prenosite mladima. Hvala Vam na tome. Sretan Vam Međunarodni dan starijih osoba!, poručio je gradonačelnik Novosel.

Grad Jastrebarsko trudi se tijekom cijele godine voditi brigu o svojim najstarijim sugrađanima. U suradnji s Centrom za kulturu Jastrebarsko za osobe treće životne dobi kontinuirano se organiziraju besplatni tečajevi informatike, kao i besplatni tečajevi engleskog i njemačkog jezika. U suradnji sa Sportskom zajednicom grada Jastrebarskog za umirovljenike se organizira besplatno vježbanje, a povodom blagdana, Grad Jastrebarsko iz gradskog proračuna na adrese oko 1400 jaskanskih umirovljenika s mirovinom manjom od 2 tisuće kuna isplaćuje jednokratne novčane pomoći.
GJ