Gradonačelnik čestitao Tinu na “Vitezovima okruglog smisla”

Tin Fresl, maturant Srednje škole Jastrebarsko, izdao je nedavno svoju prvu zbirku pjesama “Vitezovi okruglog smisla”.

Nakon što je ona predstavljena javnosti, na tome su mu čestitali gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegova zamjenica Nikolina Ribarić, ujedno i izdavačica knjige kao predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko.
Svakome tko će u ruke uzeti ovu knjigu činit će se gotovo nevjerojatnim da je stihove koje čita pisao srednjoškolac koji na vrlo razborit način upozorava na površnost i lažne vrijednosti kojima smo u današnje vrijeme preplavljeni. Treba reći da je Tin Fresl veoma rano počeo pisati poeziju, a njegovo stvaralaštvo prepoznato je kada se dvije godine zaredom plasirao na državnu razinu LiDraNa i našao se među 19 odabranih srednjoškolskih autora objavljenih u zajedničkom zborniku.
-Uvijek me veseli kad vidim ovakav interes i želju za učenjem kod mladih. Ponosan sam što je Jaska sredina koja to prepoznaje i cijeni!, ističe gradonačelnik Zvonimir Novosel koji je Tinu uručio simboličan dar – još 30 primjeraka njegove knjige kako bi je mogao pokloniti svima koji ga na njegovom putu podržavaju.
Već u naslovu vidi se smjer kojim Tin ide, stvarajući poetiku koja zahtijeva od nas razmišljanje i suočavanje s borbom za smisao postojanja unutar nas samih. Sve se vrti u krug koji je i početak i kraj, pa je njegova poruka čitateljima da ostanu hrabri u teškim trenucima jer dolaze i oni puno ljepši.
“Prave su vrijednosti zapele u moći, novcu i junaštvu bez pokrića”, poručit će u svom djelu Tin i tako nas natjerati da preispitamo sve one informacije koje nam se u današnje vrijeme serviraju i nude.
Izdavanje Tinovog prvijenca omogućili su Grad Jastrebarsko i Društvo naša djeca Jastrebarsko, a mladi autor zahvaljuje i svojoj obitelji te Srednjoj školi Jastrebarsko, profesorima i ravnateljici, kao i školskim kolegama.
-Nakon Ele Mahečić koja je krajem prošle godine izdala roman “Love under masks”, imali smo priliku podržati još jednog srednjoškolca, a na raspolaganju smo za sve mlade kreativce koji žele realizirati svoje ideje i ostvariti snove, ističe Nikolina Ribarić, predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko.
P.A.