Gradonačelnik čestitao obrtnicima

Jaskanskim obrtnicima dodijeljena su vrijedna priznanja Obrtničke komore Zagreb, a na tome im je čestitao gradonačelnik Zvonimir Novosel sa suradnicima

Na prijedlog jaskanskog Udruženja obrtnika uručena su tako priznanja istaknutim i zaslužnim obrtnicima, a u čestitkama se stoga gradonačelniku pridružio i njihov predsjednik Saša Krljan.


Priznanje za najstariji obrt (trajanje obrta preko 90 godina) zaslužio je Havzi Ameti, vlasnik Slastičarnice „Jaska“ koja postoji u našem gradu od davne 1931. godine, a svih je godina održala visoku kvalitetu pružanja ugostiteljskih usluga te znatno pridonijela razvoju obrta i turizma. Zlatnu su diplomu primili obrtnici koji neprekidno djeluju duže od 30 godina, Dejan Volmut, vlasnik urarsko – zlatarskog obrta Volmut, Dražen Žuti, vlasnik obrta Automehanika Žuti iz Klinča Sela te Marijan Penić, vlasnik trgovačko – ugostiteljske radnje Centar iz Krašića. Srebrna je diploma pak uručena Mariju Antolčiću, vlasniku obrta Autoprijevoz iz Pisarovine koji djeluje već 20 godina, a posebno priznanje za životno djelo uručeno je počasnom predsjedniku Udruženja Stipi Bučaru, za dugogodišnji uspješan rad i doprinos u razvoju komorskog sustava te posebne rezultate u zaštiti i promociji obrtništva.

P.A.