Godišnja skupština Motocross kluba Jaska

Članovi Motocross kluba Jaska održali su redovnu godišnju skupštinu ponosni što je svaki puta u 39 godišnjoj povijesti kluba Skupština održana na isti datum

 

Predsjednica MCK Jaska gospođa Jadranka Kunović u uvodnom dijelu naglasila je kako je Motocross klub osnovan 16.03.1984. godine te su sve dosadašnje Skupštine održane na dan osnivanja bez obzira koji dan u tjednu je padao taj datum. Ove godine Klub obilježava 39 godina postojanja i 44 godine od kako se motocross natjecanja održavaju u Mladini.

Godišnja skupština MCK Jaska

Jaskanci se ponose svojom prošlošću jer Motocross klub „Jaska“ jedan je od najtrofejnijih klubova ovih prostora. Jedan od onih koji je najviše pridonio tim rezultatima svakako je Goran Gorički koji je bio najbolji vozač motokrosa i najbolji domaći vozač u povijesti kluba s Mladine, i kao takav ostao je urezan u sjećanja Kluba. No, tu su i brojni drugi vozači koji zauzimaju važno mjesto u klupskoj povijesti. Svi oni mogu se vidjeti i pronaći u trofejnoj sobi Kluba, odnosno muzeju Vilka Severa, koji je dupkom pun mnogobrojnim trofejima koji su osvojeni u proteklih četrdesetak godina.
Među aktualnim vozačima Kluba danas, svakako se ističe Danko Braim, višestruki prvak Hrvatske u motocrosu za klasu veterana i trostruki osvajač zlatne kacige HMS-a, te Borut Koščak, slovenac s hrvatskom licencom HMS-a, također dobitnik zlatne kacige. Pored već spomenutih vozača koji voze za Motocross klub „Jaska“ , tu je još i Karlovčanin Ivan Radočaj.

Godišnja skupština MCK Jaska

MCK “Jaska” nije se zaustavio samo na organizaciji mototocross utrka, već se sada na stazi Mladina održavaju različite discipline: moto rally, moto slalom, trial, te cross country i super enduro.
Predsjednica Jadranka Kunović u svom izvještaju o radu za 2022. godinu osvrnula se na organizaciju održanih utrka prošle godine. Održan je Moto rally, moto slalom, Trial, cross country, super endure i prvi memorijal Lene Šoštarića. Mamorijal se održao u spomen na 60. obljetnicu Leninog prvog nastupa u kalovačkom Šancu. Leno je zaslužan za razvoj motocrossa u Jastrebarskom, on je ucrtao prvu motocross stazu u Mladini. Na memorijalnoj utrci pored vozača koji su bili sudionici na utrci, došao je i velik broj vozača koji su bili zajedno na stazi uz Lenu Šoštarića i svojim dolaskom su dali poseban doprinos u počast Leni.

Godišnja skupština MCK Jaska

-Veliko hvala svim sudionicima koji su dali svoj doprinos u organizaciji utrka, posebno hvala svim vozačima koji voze na MCK „Jasku“, našim sucima,  i svim ostalim sportskim radnicima jer bez vas ne bi bilo niti održanih utrka, a priznanja koja je Klub dobio su priznanja svih nas. Zahvaljujemo g.Lafteru koji je zaslužan za razvoj motocrosa u Mladini i koji je zajedno sa pokojnim Lenom Šoštarićem trasirao stazu u Mladini. U Klubu je obnašao funkciju tajnika i na toj poziciji je bio od samog osnivanja Kluba. Sve održane utrke u Mladini od PH, svjetskih i europskih prvenstava, glavna osoba svih organizacija bio je Ivan Lafter, naravno uza sebe je uvijek imao suradnike s kojima je mogao raditi i stvarati Klub. Njegovo znanje, sposobnost i organizacija dobro bi došla u daljnjem radu Kluba, pa se nadamo njegovoj pomoći, barem u savjetu, istakla je ovom prilikom Jadranka Kunović.

Godišnja skupština MCK Jaska

Pored članova Kluba i vozača koji brane boje jaskanskog kluba, godišnjoj skupštini prisustvovao su i Stjepan Peršin, predsjednik HMS-a, Domagoj Šlat predsjednik SZGJ, Marko Gvozdanović tajnik SZGJ, Vid Rodić predsjednik Auto kluba Jastrebarsko i Ivan Penić. Svi oni uključili su se u raspravu i dali podršku Klubu u daljnjem radu i razvoju sporta grada Jastrebarskog.
Predsjednica se zahvalila i svim donatorima i sponzorima u 2022. godini, Auto klubu Jastrebarsko, SZGJ, Gradu Jastrebarsko, poduzeću Ceste Jaska i Vode Jaska, Adriatic osiguranju, Euroherc osiguranju, Graditeljstvu Rožić, Ireks Aromi i Zajednici športskih udruga i Saveza Zgrebačke županije.

Godišnja skupština MCK Jaska

Člnovi Skupštine jednoglasno su prihvatili Izvješće o radu Kluba te financijsko izvješće za 2022, godinu, te program i plan rada za 2023. godinu.

Kalendar natjecanja u 2023. godini u Mladini

13.05.              TRIAL

03.06.              Moto raly i moto slalom

17-18.06.        EP juniori MX 65/85

25.06.              TRIAL

17.09.              Prvenstvo Hrvatske

15.10.              Cross country i super enduro

 MCKJ