Glumci pjevaju & plešu

U srijedu, 13. travnja 2022. u Domu kulture Jastrebarsko održan je program “Glumci pjevaju & plešu”, na kojem su glumci Kazališta Škrabe mogli pokazati svoje talente – uz glumu, dokazali su se i kao izvrsni pjevači, plesači i svirači

Brojne glumice i glumci, članovi ansambla hit-predstave “101 dalmatiner”, koju je u proteklih nekoliko tjedana u Jastrebarskom pogledalo više od 1100 gledatelja, osmislili su svoje pjevačke i plesačke nastupe na zadanu glazbu te svoje kostime, šminku i frizure. Nastupili su i glumci, nagrađivani učenici Glazbene škole Jastrebarsko, saksofonistica Ena Jurković i trubač Šimun Hodak.


Sve nastupe komentirao je “strogi” žiri u sastavu Nino Škrabe, Ivana Horvatić, Martina Rak i Kristina Horvatić, a svi članovi žirija pohvalili su mlade darovite glumice i glumce.


Program je osmislila i kroz njega vodila Klementina Škrabe, scenografiju i rasvjetu postavio je Dominik Sečen (kod izrade scene pomogli su mu glumci), ton-majstor je bio Lovro Valečić, a službeni fotograf Matija Grgas. Svojim mladim kolegama savjetima i pjevačkim darom pomogli su glumci seniorskog ansambla Maja Žalac, Niko Pavelić, Antun Penić Ivanko i Dorian Rodić.

Od početka ove kazališne sezone Kazalište Škrabe pripremilo je uspješne programe “Božićna prskalica” i “Kazališni bal pod maskama”, a već legendarnu predstavu “Oko jedne hiže” za Božić su po prvi put izveli u novom prostoru – velikoj dvorani Glazbene škole Jastrebarsko. Kruna ove sezone svakako su premijerne izvedbe “101 dalmatinera”, za koje se tražila karta više i koje su nakon dugo vremena napunile jaskansku kazališnu dvoranu razdraganim gledateljima i sretnim glumcima.

U sljedećih mjesec dana kazalištarce čekaju nastupi u Zagrebu povodom manifestacije Noć knjige te na proslavi 180 godina Matice hrvatske u Jastrebarskom. Nakon Uskrsa ponovno će krenuti probe za dugoočekivanu predstavu odraslog ansambla “Robin Hood” prema tekstu i u režiji Nine Škrabea. U Jaski (a nadamo se i na gostovanjima) uskoro će ponovno zaigrati i “101 dalmatiner”. Želimo Vam sretan Uskrs! Uživajte na praznicima i vidimo se uskoro opet u Kazalištu!