Glazba je njegov život

Ostvario sam svoj dječački san i san svakog glazbenika da zaokruži svoj dugogodišnji glazbeni i autorski rad kantautorskim studijskim albumom, rekao nam je u razgovoru sjajni jaskanski pjevač i kantautor Ivica Šeperić

Već gotovo četrdeset godina Ivica Šeperić se bavi glazbom. Počeo je sa četrnaest godina sa svojom starijom braćom, Ljubomirom, danas jednim od najpoznatijih glazbenih menadžera u Hrvatskoj, i Mariom koji je još jedini od njih ostao član najpoznatijeg jaskanskog glazbenog sastava Romantic. Nakon milijuna prijeđenih kilometara na gostovanjima u cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu, bezbroj neprospavanih noći, Ivica je rekao, dosta je bilo. Možda je tome uvelike pridonio i lockdown za vrijeme korone kada je imao vremena da se konačno posveti sebi i ostvari davni san o solističkoj karijeri. Ivica je izuzetno talentiran, i kao pisac pjesama ali i kao skladatelj. To je dokazao još 2016. kada se nakon dugogodišnjeg glazbenog iskustva posvetio i skladateljskom radu i napisao pjesme poznatim imenima hrvatske estrade kao što je Mladen Grdović, Jasmin Stavros, Vesna Nižić Ružići, a pjesme su ubrzo postale veliki hitovi. To je na neki način bio i okidač za vlastitu solističku karijeru. U svemu tome mnogo mu je pomogla suradnja sa Stipicom Kalogjerom, koji je mu je radio aranžmane. “Beskrajno sam zahvalan Stipici od kojeg sam puno naučio i koji mi je dao puno dobrih, ne samo glazbenih savjeta, već i onih životnih”, rekao nam je u razgovoru Ivica. Veliku ulogu u njegovoj solističkoj karijeri ima i dobar mu prijatelj i vrhunski glazbeni producent Dragutin Smokrović-Smokva. Velika podrška su mu i njegova braća Ljubo i Mario, a kako je to biti supruga glazbenika najviše bi vam mogla ispričati Martina, koja je također imala puno razumijevanja u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Upornost je jedna od najvećih Ivičinih vrlina jer uvije se pokazalo da treba imati strpljenja i uspjeh će doći. I tako zaredale su festivalske uspješnice i nastupi na Etno festivalu – Neum, Melodije Istre i Kvarnera, Marko Polo festival na Korčuli, Melodije hrvatskog juga Opuzen, Hit Fest –Hrvatsko Zagorje, Dar Fest Daruvar, a željno očekuje i nastup na Krapini i Zagrebačkom festivalu. Prošle godine na Međunarodnom Marko Polo Festivalu na Korčuli  nastupio je sa skladom “ Zapamti sine Dalmacije ime “ te osvojio drugu nagradu stručnog žirija Na festivalu Melodije hrvatskog juga – Opuzen 2022. premijerno je izveo svoju novu skladbu naslova “ Ljubav je slipa “ te je u show programu festivalsku publiku zabavio s tri nove skladbe koji će se naći na njegovom novom albumu na kojem će objedinit skladbe koje je proteklih godina predstavio na raznim festivalima.

I novi album, baš kao i onaj prethodni iz 2018. izaći će ove godine u izdanju Croatia Recordsa. Na prvom albumu našlo se nekoliko uspješnica kao što je naslovna pjesma “Fališ mi brate”. Publika se dobro sjeća i pjesme “Ispod Marjana” koja je na festivalu Marko Polo osvojila prvu nagradu žirija, te “Dalmacijo, ti uvik si uz nas”, koja se pak okitila drugom nagradom žirija.
Pitali smo ga naravno, otkud taj dalmatinski izričaj, a Ivica nam je ispričao zanimljivu priču o tome kako su svagdje gdje je gostovala grupa Romantic, njih svrstavali u Dalmaciju, točnije u Zadar.  Razlog je bio što su uglavnom kao grupa pratili pjevače iz Dalmacije. Međutim Ivica jednako tako dobro piše pjesme i na čakavskom narječju, a naravno i na kajkavskom, pa je stoga za očekivati i njegov nastup na Krapinskom festivalu. U posljednje vrijeme je okupiran na zadnjem “brušenju” pjesama za novi album. Često ga možete sresti u prekrasnom jaskanskom perivoju u šetnji sa suprugom Martinom. Puno vremena posvećuje pisanju pjesama i skladanju. Inspiracije mu ne nedostaje, mašte ima na pretek pa će biti još uspješnih kompozicija iz radionice Ivice Šeperića. Ivice, samo nastavi tako, Jaska je uz Tebe!

Ivica Krčelić