Festival Pjenušaca & Jagoda oduševio posjetitelje

Proteklog vikenda uoči svjetskog dana vina koji se obilježava 25. svibnja, u jaskanskom je kraju, točnije na Plešivici u dvorištima vinarija poznatih vinara, u više nego ugodnoj atmosferi održan Festival Pjenušaca & Jagoda.

Na lokacijama koje su nekoć pohodili Charlie Chaplin, Isidora Duncan i još mnoge druge slavne osobe, moglo se u društvu brojnih vinskih entuzijasta i zaljubljenika u ovo prekrasno vinogorje uživati u vrhunskim pjenušcima, jagodama, ali i drugim finim domaćim zalogajima.
Ovom prilikom zahvaljujemo se poznatim jaskanskim proizvođačima pjenušaca koji su sudjelovali u ovoj manifestaciji; R.Braje, Dobra berba, Ž. Gregorić, Ivančić – Griffin, Jagunić, Kolarić, Korak, Kurtalj, Šember, Tomac&Bajda te Hotel Princess kao i proizvođačima jagoda ovih prostora.


Sudionici su svojim trudom omogućili da festival, kako ova nova i zanimljiva manifestacija i u doba koronakrize prođe u vrhunskom ozračju i još ljepšem eksterijeru dvorišta.
Oba dva dana festivala vinarije su posjetili brojni zaljubljenici u pjenušava vina iz hrvatske te uživali u sjajnoj atmosferi naše Plešivice.

Treba reći da tijekom stoljeća, trudom i ljubavlju vinogradara na prostranom plešivičkom području koje se smjestilo na istočnim i južnim obroncima Plešivice, stvoreni su vinogradi s mozaikom različitih sorti grožđa. Ovdje se vinogradi njeguju više stotina godina, a osobiti ekološki uvjeti, s podnebljem gdje je priroda bila sklona i ljudsko umijeće veliko, omogućili su proizvodnju specifičnih i originalnih vina.
Veselimo se ponovnom susretu na Plešivici i to vrlo brzo.
Petra Masnec