Festival pjenušaca i jagoda, 28. i 29. svibnja

 

 

Jeste li znali da se najbolji hrvatski pjenušci piju na Plešivici? Vjerujemo kako je to dovoljan razlog da rezervirate termine u svom kalendaru i u danima vikenda 28. i 29. svibnja posjetite Festival pjenušaca i jagoda koji se održava u plešivičkim vinarijama.

 

Kažu da su pjenušci poput ljudi, podijeljeni u četiri kategorije, s duhom, s tijelom, sa srcem i s dušom. Svatko će stoga lako naći baš svoj pjenušac koji će ga zavesti i očarati malo više od ostalih, a u tome će vam zasigurno pomoći i domaćini – plešivički vinari.

Kušat ćete pjenušce koje s puno ljubavi proizvode Robert Braje, Dobra berba, Željko Gregorić, Ivančić-Griffin, Jagunić, Kolarić, Korak, Kurtalj, Sirovica, Šember i Tomac&Bajda, a svoja vam vrata otvaraju u vremenu od 10 do 24 sata.
Uz čašu pjenušca koju ćete platiti po promotivnoj cijeni od 20 kuna, kušat ćete i sezonsku poslasticu – domaće jagode članova Udruge proizvođača jagoda Zagrebačke županije „Jagodni prsten“. No, vinarije nude i puno više za one koji su željni kušati i nešto drugačije, ali i zabaviti se u ugodnom ambijentu.
Vinari vam pripremaju i pregršt iznenađenja poput šetnje vinogradom, radionica i glazbenog programa, pa smo sigurni kako ćete se uz njihovo gostoprimstvo i bogat program zaljubiti u Plešivicu.
Svi proizvođači pjenušaca s Plešivice okupljeni su u brošuri koju možete pogledati na poveznici: https://www.tzgj.hr/doc/pjenusci_plesivice_.pdf, a za ovu je manifestaciju jaskanska turistička zajednica 2019. godine primila nagradu Udruge hrvatskih putničkih agencija za kreativnost i inventivnost manifestacije koja na podlozi proizvodnje vrhunskih pjenušavih vina svojim sadržajem doprinosi unaprjeđenju turističke ponude destinacije.
Za sve posjetitelje bit će organiziran i prijevoz od Zagreba do Jastrebarskog te besplatan prijevoz po Plešivici s polaznom točkom na Centrali.
Festival pjenušaca i jagoda / 28. i 29. svibnja:

R.Braje

Lokošin Dol 1

T: 01 6279 038, 098 202 695

E: brajerobert@net.hr

Radno vrijeme: subota i nedjelja 11:00 – 22:00

Ponuda pjenušaca: Pet-Nat, veltlinac crveni,2021, Pet-Nat rose,pinot crni,2021
Hrana:

– BBQ rebarca

– Pulled pork burger

– pačji batak,zabatak confit

– Svinjski file sous vide metoda

– Deserti

– Tiramisu od jagoda

– Panna cotta od jagoda

– Štrudla od jagoda sa sladoledom od vanilije

Program:

Subota: DJ

Nedjelja: 15:00: Lepi

 

 

Dobra Berba

Ivančići 11

T: 099 3134 715

E: info@dobraberba.hr

Radno vrijeme: 12:00 – 24:00

Ponuda pjenušaca: Pienna
Program:
– Gastro / DJ

Gregorić 

Vlaškovec 45

T: 098 3042 62

E: vino.gregoric@gmail.com

Radno vrijeme: 10:00 – 22:00

Ponuda pjenušaca: La Pjen rose, La Pjen classic bijeli, PetNat -rose
Program:

– degustacija pjenušaca i jagoda, desert na bazi jagoda

– štand s jagodama proizvođača Damira Gregorića

– glazba DJ -M
– šetnja do vinograda udaljenpg 350 m s najvećom nadmorskom visinom u  Plešivičkom vinogorju 410-470 m/nm s prekrasnim pogledom na Jastrebarsko, Zagreb, Karlovac, dolinu Kupe i planine Petrova gora Klek i dr.
– na raspolaganju 3 bicikla

Ivančić – Griffin

Plešivica 62

T: 095/ 3940-334

E: kresimir@ivancic.hr

http://ivancic.hr/

Radno vrijeme: 10:00 – 00:00

 

Ponuda pjenušaca:

GRIFFIN ZERO, brut nature, chardonnay, zero dossage

GRIFFIN BRUT, brut Muller-Thurgau,

GRIFFIN ROSE, brut, portugizac,

GRIFFIN DARK SIDE, brut, portugizac, crveni pjenušac

Program:

– Food corner s izborom artisan kolača i hrane

SUBOTA

– 12:00 – 18:00  DJ ambiental music

– 13:00    Radionica „Coral Griffin“ – pjenušci odležani u Jadranskom moru

Moderator: Marko Dušević

– 18:00 – 23:00 Anja Alu acustic bend

NEDJELJA

– 12:00 – 18:00  DJ ambiental music

– 13:00 Radionica „Pjenušavi masterclass sa sommelierskim viceprvakom Hrvatske“

Moderator: Josip Orišković

– 18:00 – 23:00  Acustic wine band

Jagunić

Plešivica 25

T: 01 6293 094, 098 1856 132

E: velimir_jagunic@yahoo.com

Radno vrijeme:  12:00 -24:00

 

Ponuda pjenušaca:

BLANC DE BLANCS, non dosage, brut nature, chardonnay, berba 2016.

THREE STARS BRUT, chardonnay, stare sorte, rajnski rizling, berba 2017.

LA BULLE ROSE, portugizac, pinot crni, berba 2018.

 

Program:

– ponuda gotovih jela

Subota: od 20 sati: Gospodari tambura

 Kolarić

Hrastje Plešivičko 24

T: 098 227 678, 091 5757 610

E: franjo.kolaric@zg.t-com.hr

www.kolaric-vina.hr

Radno vrijeme: 12:00 – 24:00

Ponuda pjenušaca:

COLETTI BLANC NATUR, pjenušac brut, 50 % stare plešivičke sorte, 30% rajnski rizling i 20 % chardonnay

COLETTI ROSE, pjenušavo vino brut, pinot crni 100%

COLETTI GRIGIO – Blanc Nature, pjenušavo vino BLANC NATURE, sivi pinot

 

Program:

Gastro:

– Štrudla od jagoda

– Cheescake od jagoda

-Hamburgeri

 

Subota: DJ Bistra , od 17:00 sati Ljubavnici

Nedjelja: DJ, od 18:00 sati Gazde

 

Korak

Plešivica 34

T: 098 815 271

E: korak@korakwinery.com

www.korakwinery.com

Radno vrijeme: 10:00-24:00

 

Ponuda pjenušaca:

Brut nature 2016- blanc de blancs chardonnay

Rose nature 2015- 100% pinot crni

Ostala ponuda: poseban kolač chefa Bernarda Koraka, selekcija sireva i suhomesnatih proizvoda

 

Kurtalj

Plešivica 59

T:, 098 315 844

E: drago.kurtalj@gmail.com

www.kurtalj.hr

Radno vrijeme: 10:00 – 24:00

 

Ponuda pjenušaca: DRI, brut, chardonnay 60 %, šipon, žuti plavec 40%, ROSE, crni pinot, brut

PRESTIGE CUVEE  2015, extra brut,  chardonnay 80%, crni pinot 20%.

Najbolji pjenušac Prestige cuvee nudi se u extra paketu iznenađenja.

Program: Za cjelodnevna zabavu su zaduženi  „Bingo i Gringo“, a otvorena je i mogućnost obilaska  podruma.

Uz prethodnu najavu, moguće je dogovoriti i ručak/večeru. Bez najave u ponudi hladni naresci, sirevi i guščja pašteta te slastice s jagodama.

Sirovica

Lokošin Dol 4

T: 091 9424 672

E: vinosirovica@gmail.com

www.vino-sirovica.hr

Radno vrijeme: Subota 10:00 – 00:00 i nedjelja 10:00 – 24:00

 

Ponuda pjenušaca:

Don SIRO 0,75l vintage 2018.

Pet nat BEN 0,75l vintage 2021.

Program:
Subota:  21:00 TS PRIMUS

 

Šember

Donji Pavlovčani 11b

T: 01 6282 476, 091 1523 916

E: zdenkosember@gmail.com

www.sember.hr

Radno vrijeme: 11:00 – 00:00

 

Ponuda pjenušaca:

ROSE, pinot crni 100%, berba 2018.

BRUT, chardonnay, pinot bijeli, plavec žuti, berba 2018

 

SUBOTA
11:00-18:00 – GRAMOPHONE AND VINYL PARTY

18:00-23:00 – MIHA I MIŠO

FOOD STATION – DADO FROM CHEESE BAR ZAGREB

NEDJELJA
11:00-18:00 – DJ BLACKI

18:00-23:00 – TRIO TRUŽ

FOOD STATION – DADO FROM CHEESE BAR ZAGREB

Tomac&Bajda 

  1. i D. Starčevića 31

T: 01 6283 117,  098 414 587

E: tomek.tomac@gmail.com

www.vino-tomac-bajda.com

Radno vrijeme: 11:00 – 24:00

 

Ponuda pjenušaca:

TomBa, brut, zeleni  silvanac 50 %, cuvee bijelih sorti 50%

pjenušac “TOMBA” i jagode iz ekološkog uzgoja OPG-a “BIOMARA”  te kruh i sir

Subota:  20:00 – 24:00 sata: “LEPI HOUR”

Nedjelja:  20:00 – 24:00 sata “GANG BANG DUO (PELE & HRKSI)

Hotel Princess

Cvetković 85 b

T: 01 4653 400

E: princess@princess.hr

I: https://princess.hr/

Radno vrijeme: 12:00 – 22:00

 

Ponuda pjenušaca:

Colletti Bijeli Kolarić 0,75l / Plešivica, Brut

Three Stars Jagunić 0,75l / Plešivica, Brut

Rose Nature Korak 0,75 / Plešivica, Brut

DRI Kurtalj 0,75l / Plešivica, Brut

Brut Šember 0,75 / Plešivica, Brut

Pavel Šember 0,75 / Plešivica, Brut, Vintage

Rose Šember 0,75l / Plešivica, Brut

Elegance Barun 0,75l / Plešivica , Brut

Le Rose Barun 0,75l / Plešivica , Brut

Amoreaux Barun 0,75l / Plešivica , Extra Sec

Millenium Tomac 0,75l / Plešivica, Brut

Diplomat Tomac 0,75l / Plešivica, Extra Brut

Uz svaku bocu pjenušca bit će servirane jagode. U ponudi će također biti cheesecake od jagoda po cijeni od 25,00 kn/kom.

Cijene smještaja:

SGL – 400,00 Kn po sobi i noćenju s uključenim doručkom,

TWN/DBL – 500,00 po sobi i noćenju s uključenim doručkom.

Boravišna nije uključena u cijenu smještaja. Prilikom rezervacije je potrebno da se gosti pozovu na Festival.

Petra Masnec