FESTIVAL IGRANJA U JASTREBARSKOM

Saveza Društava „Naša Djeca“ i DND Jastrebarsko u suradnji s Centrom Rastimo zajedno, a uz potporu inicijative The Human Safety Net organizira Festival Igranja u DVDu Novaki, u subotu, 27. travnja u 10 sati

Cilj Festivala je podsjetiti roditelje na važnost zajedničke igre s djecom i potaknuti uključivanje roditelja u igru s djecom. Zajednička igra izrazito je važna za produbljivanje odnosa roditelj-dijete te skladni razvoj djeteta.
Zašto igra? Igra je dječji najvažniji posao. Omogućuje djetetu skladan tjelesni, intelektualni, socijalni i emocionalni razvoj. Igra je aktivnost kojom se dijete izražava i potvrđuje – to je snaga koja ga upućuje na nove aktivnosti, pomoću kojih razvija sve svoje mogućnosti.
Zašto zajednička igra? Roditelji koji su podržavajući i osjetljivi na djetetove potrebe pozitivno utječu na socijalni i emocionalni razvoj djeteta, odnose djeteta s drugima, pa čak i školski uspjeh. Djeca uče o sebi i svijetu kroz odnose, od kojih je odnos privrženosti s roditeljima ključan. Zajedničkom igrom odnos između roditelja i djeteta poboljšava se na jednostavan, učinkovit i dugotrajan način.
Na Festivalu igranja diljem Hrvatske volonteri će za roditelje i djecu pripremati  neke dobro znane, ali i pomalo zaboravljene igre kao što su „Djed i repa“, „Hoki-poki“, „Glazbene stolice“ i otkriti neke nove („Sadimo vrt“, „Kad me vodi mamina/tatina ruka, odrastam bez muka“).
Centar Rastimo Zajedno i Savez Društava „Naša Djeca“ organiziraju Festival igranja za djecu i roditelje tijekom travnja i svibnja 2024. godine u 6 gradova diljem Hrvatske.

Raspored  festivala u drugim gradovima i vrijeme aktivnosti:

DND Požega: OŠ Julija Kempfa, 19. travanj u 17 h;

DND Ivanić-Grad: DV Ivanić-Grad, objekt: Žeravinec, 27. travnja u 10:00 h;

DV Marjan, Split:  DV Koralj; DV Pahuljica, DV Pčelica, DV Crvenkapica; 19. travnja u 10:00h;

DND Varaždin: Sportsko igralište kod dvorane Graberje, 11.svibnja u 10:00 h;

DND Gospić: Park-šuma Jasikovac, 19. svibnja u 10:00.

DND Jastrebarsko