Eugen Ciban upisao prvi nastup za hrvatsku nogometnu reprezentaciju U18

Jaska od proteklog tjedna ima još jednog hrvatskog reprezentativca, Eugena Cibana, koji je upisao svoj prvi nastup za reprezentaciju U18 u prijateljskom susretu s reprezentacijom Belgije

Hrvatska nogometna U-18 reprezentacija okupila se prošli tjedan, od 20. do 26. ožujka  na prijateljskom turniru  u Istri na kojom su pored domaćina nastupile i mlade reprezentacije Engleske, Švicarske i Belgije. Naše mlade reprezentativce vodili instruktori Hrvatskog nogometnog saveza Sergej Milivojević i Mladen Ivančić, te trener vratara Vanja Iveša. Mladi golman juniorske momčadi zagrebačkog Rudeša, Jaskanac Eugen Ciban, s velikim je uzbuđenjem primio vijest da je pozvan u reprezentaciju.


-Dojmovi su fantastični, kaže nam Eugen, jer svatko od nas koji marljivo treniramo i nastupamo za svoje klubove sanja i živi za trenutak kada će biti pozvan u reprezentaciju Hrvatske, priča nam Eugen, netom što se vratio iz Istre. Eugen je protiv Engleske i Švicarske bio na klupi , a  branio  je u utakmici protiv Belgije, čime je upisao svoj prvi nastup za hrvatsku nogometnu reprezentaciju uzrasta U-18.
Za one koji ne znaju treba reći da je Eugen Ciban, svoje prve nogometne korake počeo na Centrali u NK Jaski, a trenutno brani u NK Rudešu. Ove sezone postao je junior i brani za prvu momčad  juniora Rudeša  u 1. hrvatskoj  juniorskoj ligi.

Ove je sezone u dvije službene  utakmice bio i na klupi seniora Rudeša, te nastupio u jednoj prijateljskoj utakmici. Rudeš je inače vodeća momčad drugog nacionalnog ranga natjecanja u Hrvatskoj. Sudeći po svemu pred Eugenom je sjajna nogometna budućnost. Velike čestitke ovom mladom jaskanskom sportašu.

Ivica Krčelić