Emotivan oproštaj od časnih sestara Paule i Mihaele


U velikoj dvorani pastoralnog centra župe svetog Nikole biskupa u Jastrebarskom jučer je održana oproštajna misa u povodu odlaska časnih sestara Paule i Mihaele iz jaskanske župe.Veliki broj vjernika okupio se jučer na svetoj misi u župi svetog Nikole biskupa u Jastrebarskom posvećenoj oproštaju Jaskanaca od časnih sestara Paule i Mihaele, koje ovih dana odlaze iz jaskanske župe u Sisak. Bio je to emotivan rastanak jer su časne sestre Paula i Mihaela bile omiljene kod jaskanskih vjernika, od onih najmlađih, pa sve do onih najstarijih.


Paula je u jaskansku župu došla prije više od dvadeset godina a Mihaela je ovdje bila nekoliko godina. I njih je jako iznenadila vijest o odlasku iz našega grada koju im je priopćila časna majka Barbara Vrućina, poglavarica družbe sestara sv. Vinka Paulskog iz Zagreba, koja je također jučer došla na oproštajnu misu i izrazila žaljenje što sestre odlaze iz jaskanske župe.

To je nažalost današnja realnost, rekla je na misi časna majka, jer sestara je sve manje i većina je već u poznim godinama a mladih nažalost nema. Ako bi se situacija za neko skoro vrijeme promijenila, najavila je povratak časnih sestara u župu svetog Nikole biskupa u Jastrebarsko.Posebno emotivan bio je jučer vlč. Filip Marić, upravitelj jaskanske župe koji je u ime svih župljana zahvalio sestrama Pauli i Mihaeli na njihovim molitvama i služenju Bogu i našoj župnoj zajednici.
– Teško je nabrojiti sve djelatnosti i sve darove koje su časne sestre milosrdnice ugradile u povijest jaskanske župe u proteklih gotovo pola stoljeća. Bile su vjeroučiteljice, orguljašice, dirigentice, domaćice, saksristanke, kuharice, vrtlarice, savjetnice, majke, sestre, dobrotvorke, tješiteljice… U trenutku rastanka, neka Vas dobri Bog blagoslovi i dalje vodi na Vašem životnom putu. Ostajete u našim molitvama, kao što vjerujemo da ni Vi nećete zaboraviti ovu župu i Jaskance. Od srca Vam hvala na svemu, rekao je među ostalim u svom oproštajnom govoru velečasni Marić.A sestre su u svojim kratkim oproštajnim obraćanjima obećale da će Jaska zauvijek biti u njihovim srcima i molitvama.


U ime Grada Jastrebarskog časnim sestrama Pauli i Mihaeli za sve učinjeno za jaskansku župu zahvalili su gradonačelnik Zvonimir Novosel, i njegova zamjenica Nikolina Ribarić, te im ovom prigodom uručili prigodne poklone i zahvalnice.
I.K.