Dvostruka reprezentativka Nika Markulin Jaskancima nosi naslov Europskog grada sporta

Na svečanoj dodjeli u Bruxellesu, Grad Jastrebarsko preuzeo je priznanje Europskog grada sporta u 2023. godini, a ovu nagradu sportašima u svoj grad nosi mlada Nika Markulin, hrvatska reprezentativka u judu i rukometu

Uz Niku, nagradu koju dodjeljuje udruženje ACES Europe preuzeli su predsjednik Sportske zajednice grada Jastrebarskog Domagoj Šlat i gradonačelnik Zvonimir Novosel.
Sretna sam što je moj grad prepoznat na razini Europske unije kao grad koji voli ulaže u razvoj sporta. Sigurna sam da će ovaj projekt donijeti puno novih prilika za nas mlade sportaše, naglasila je Nika Markulin.

Grad Jastrebarsko kandidirao se za ovaj naslov pod motom „Sport za sve!“, ističući kako želi biti prepoznat kao sredina koja njeguje sportske vrijednosti i omogućava uvjete za sport i rekreaciju svojim građanima.-Ovo je priznanje svim sportskim djelatnicima, upravama klubova i trenerima, čiji je trud i rad itekako cijenjen. Kvalitetan rad s djecom i mladima naše je najveće bogatstvo i sretni smo što je to pr
epoznato. Osim toga, trudimo se u rekreativne aktivnosti uključiti što više osoba starije životne dobi. Od srca čestitam svim jaskanskim sportašima, ovo je vaša nagrada!
, ističe predsjednik Sportske zajednice grada Jastrebarskog Domagoj Šlat.

Grad Jastrebarsko nastoji podržavati napore sportaša ulaganjem u sportsku infrastrukturu, čime se povećava broj rekreativaca kojima je sport sastavan dio načina života, a jedan od ciljeva ovog projekta bit će povećati udio građana koji se bave sportom.
Uvijek sam posebno ponosan kad je naš grad prepoznat kao skromna i vrijedna sredina koja se ističe trudom i radom, ali ponajprije, ljudima s idejom i vizijom. Upravo je takva sportska obitelj našega grada – marljiva, vrijedna, spremna na iskorake, stoga joj od srca čestitam! Siguran sam kako će ovo priznanje svima biti dodatna motivacija, naglasio je gradonačelnik Novosel.
Priznanje za europski grad sporta u kategoriji velikih gradova preuzela je Velika Gorica, dok je Osječko – baranjska županija europska regija sporta za 2024.  Od 2015. godine ova su priznanja u svojim kategorijama zaslužili i Lepoglava, Buzet, Belišće, Umag, Prelog, Sisak, Čakovec, Zadar i Rijeka.

P.A.