DVD Gornja Reka svečano obilježio blagdan sv. Florijana i Međunarodni dan vatrogasaca

Na blagdan sv Florijana DVD Gornja Reka zajedno s tri prijateljska DVD-a svečano je obilježio blagdan svoga zaštitnika i Međunarodni dan vatrogasaca.

Ovogodišnji domaćin DVD Gornja Reka uz pratnju DVD-a Plešivica i DVD-a Vranov dol svečanim mimohodom i misom zadušnicom obilježili su svoga zaštitnika sv. Florijana i Međunarodni dan vatrogasaca. Nakon svečanog postrojavanja koje je predvodio zapovjednik DVD-a Gornja Reka Ljubomir Čeh, okupljeni su vatrogasci kratkim mimohodom otišli na misu zadušnicu koju je služio vlč. Stjepan Halužan.


Po povratku, okupljene vatrogasce je službeno pozdravio predsjednik DVD-a Gornja Reka Ivan Ciglar te im zahvalio na dolasku:
-Iznimno sam ponosan što i ove godine nastavljamo tradiciju okupljanja naših prijateljskih DVD-ova. Iako smo u smanjenom broju, nadam se da će sljedeća godina donijeti promjene koje svi željno očekujemo kako bi ovu svečanost mogli upriličiti onako kako tradicija nalaže. U ovim izazovnim vremenima epidemije i potresa naši vatrogasci diljem lijepe naše pokazali su svoju hrabrost i požrtvovnost, baš kako ih je svojom žrtvom naučio sveti Florijan. Zahvaljujem se DVD-u Plešivica i DVD-u Vranov dol koji su se odazvali na poziv kako bi zajedno proslavili današnji dan, poručio je predsjednik DVD Gornja Reka, Ivan Ciglar.

Želja da se pomogne drugome i danas gori u srcima 2.640 hrvatskih profesionalnih vatrogasaca, 27.500 dobrovoljnih vatrogasaca, te preko 126.000 članova vatrogasne organizacije koji djeluju kroz 95 profesionalnih vatrogasnih postrojbi i 1.792 dobrovoljnih vatrogasnih društava.
Foto i tekst: DVD Gornja Reka