Drugi krug je referendum protiv HDZ-a!


ZAGREB, 18.5.2021. – Po prvi put u 20 godina Stjepan Kožić je izgubio na izborima u prvom krugu i većina birača glasala je protiv njega. Ovo je početak kraja dugogodišnje vladavine čovjeka koji je postao županom još u vrijeme dok Facebook nije postojao, filmovi se posuđivali u videotekama, a na more smo se vozili starom cestom jer autocesta Zagreb – Split nije još bila izgrađena.

Na ove izbore Kožić je išao kao kandidat HDZ-a, stranke protiv koje je na prošlim izborima govorio da je kriminalna stranka te da nikada neće vladati Zagrebačkom županijom.
„Tko s HDZ-om tikve sadi, o glavu mu se razbijaju. Zbog toga pozivam sve stanovnike Zagrebačke županije da 30. svibnja na Dan državnosti izađu na drugi krug, jer to nisu samo izbori već referendum protiv HDZ-a. HDZ nije državotvorna već državokvarna stranka, a njihova suradnja s Kožićem je pravi primjer političke prijevare na štetu birača“ – izjavio je Mihael Zmajlović, koji je će se kao drugoplasirani kandidat suprotstaviti Kožiću na izborima za župana Zagrebačke županije.

Zmajlović se osvrnuo i na Kožićevo priopćenje nakon prvog kruga za koje tvrdi da je ruganje građanima. „Kožiću je u 20 godina kroz ruke prošlo 20 milijardi kuna, ali još uvijek ne funkcioniraju domovi zdravlja, javni prijevoz, škole i ceste. Ruga se građanima koji žele doktore u svojim domovima zdravlja, jednosmjensku nastavu, brzi internet i javni prijevoz te im poručuje da to nije realno. Ako se ne boji, pozivam ga na sučeljavanje da mu pokažem kako izgleda moderna županija“ – poručio je Zmajlović i istaknuo kako su neki gradovi u Zagrebačkoj županiji već sami uveli besplatni prijevoz. Također, „župan kojem vjerujemo“ kako sebe naziva Kožić je prije nekoliko godina radio veliku kampanju u sklopu koje je na cijelom području županije obećao širokopojasni Internet do 2018. godine pa se nije dogodilo ništa. Umjesto da u 20 godina brine o specijalizacijama, sada imamo situaciju da u svim domovima zdravlja nedostaju liječnici, a Kožić radi promotivne akcije i zapošljava doktore na način da im uz plaću nudi subvencije na stambene kredite i besplatni automobil, što je neodgovorno trošenje proračunskih sredstava.


„I u Zagrebu smo se dugo godina mučili i priželjkivali promjene te sada vidimo da je to moguće. Zbog toga i ovi naši izbori trebaju biti referendum. Sada nije bitno tko je koje stranke i iz kojeg grada, jer imamo zajednički cilj – maknuti HDZ iz Zagrebačke županije“ – izjavio je Mihael Zmajlović i naglasio kako je HDZ već u prvom krugu izgubio u Jastrebarskom, Vrbovcu i Svetoj Nedelji. U Dugom Selu i Svetom Ivanu Zelini je realno za očekivati da će HDZ-ovi kandidati izgubiti u drugom krugu, a u Samoboru nije ni ušao u drugi krug. Pobjedu imaju jedino u Velikoj Gorici i Ivanić-Gradu, dok u Zaprešiću postoji realna šansa da njihov predsjednik županijske organizacije nakon dugo godina vlasti izgubi vlast.


Ovakav trend micanja HDZ-a s vlasti treba se preslikati i na županijsku razinu, gdje je njihov plan s Kožićem kao poznatim imenom dobiti izbore, a onda će im on prepustiti vlast. Realno, Kožić je već u ozbiljnim godinama i zbog toga je HDZ uz njega postavio dvojicu svojih zamjenika. Javna je tajna da Kožić to radi isključivo s ciljem da zaštiti brojne članove obitelji, rođake i stranačke ljude koje je svih ovih godina zaposlio u stranačkim strukturama.
SDP ZŽ