Donesite odluku i dođite na cijepljenje


Ne možemo biti zadovoljni odazivom naših građana na cijepljenje protiv COVID-a 19, rekla nam je Dragica Prčić, voditeljica jaskanskog Doma zdravlja koja i ovim putem apelira na ljude da se cijepe kako bi pobijedili ovaj virus.

Na sjednici Stožera Civilne zaštite grada Jastrebarskog gospođa Prčić upoznala je članove Stožera s trenutnom situacijom cijepljenja građana na području koje pokriva jaskanski Dom zdravlja. Ukupno je cijepljeno prvom i drugom dozom 15 605 osoba na cijelom području bivše općine Jastrebarsko, i to skoro 10 tisuća na punktovima srednje i osnovne škole u Jastrebarskom, te 5700 kroz ordinacije liječnika. Najveći dio cijepljen je Pfizerom, dio Astra Zeneccom, te Modernom i Jonsonom. Vrlo mali broj bilo je nus pojava, od povišene temperature, glavobolje, bol u ruci, umor, crvenilo na mjestu uboda, ali treba reći da teških alergijskih reakcija nije bilo.

-Jako smo zadovoljni odazivom medicinskog osoblja koji su se cijepili u više od 95 posto. I u domovima za starije i nemoćne osobe cijepljeno je preko 85% štićenika i osoblja domova. Trebalo je organizirati i rad Doma zdravlja u ovim uvjetima jer bolesni trebaju zdravstvenu skrb liječnika obiteljske medicine, što je dodatno opteretilo naš rad kojega smo morali provoditi prilagođavanjem i poštivanjem svih epidemioloških mjera: trijaža, mjerenje temperature, dezinfekcija i održavanje distance u našem prostoru da bi osigurali sigurnost rada, zaštitili naše pacijente i nas zdravstveno osoblje, rekla nam je u razgovoru Dragica Prčić.
U lipnju situacija se popravila i u našem gradu nismo imali zaraženih osoba, ali od 12. srpnja ponovno bilježimo nove slučajeve, i to mlađe osobe s blažom kliničkom slikom koje nisu cijepljene. Stoga je vidljivo da ne možemo biti zadovoljili procijepljenošću stanovništva i moramo što prije dostići zadane i potrebne ciljeve od 75- 80% cijepljenih.
-U ime Ispostave Doma zdravlja Jastrebarsko prenosim poziv obiteljskih liječnika i medicinskih sestara da donesete odluku i dođete na cijepljenje i to utorkom od 11,00- 13,00 sati; četvrtkom od 14,00 – 16,00 sati uz najavu na broj 01/ 6599 070, ili se najavite svom liječniku. Možete doći i bez najave i biti ćete primljeni. Ako bude potreba organizirat ćemo cijepljenje i subotom. Uz cijepljenje i pridržavanje epidemioloških mjera možemo virus pobijediti. Ako nas je više cijepljenih virus će biti slabiji i tako nestajati. Teške zarazne bolesti nestale su cijepljenjem i samo na taj način možemo pobijediti i Covid -19. Donesite odluku, dođite na cijepljenje, mi Vas cijepljeni očekujemo, poručila je za kraj Dragica Prčić, voditeljica Ispostave Doma zdravlja Jastrebarsko.
I.K.