Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornja Reka dobilo novi vatrogasni kombi

Na Gornjoj Reki održana je službena primopredaja novog vatrogasnog kombi vozila kojim se podiže standard i operativna spremnost DVD-a Gornja Reka za buduće vatrogasne intervencije.

DVD Gornja Reka službeno je preuzela novi vatrogasni kombi koji je nabavljen preko operativnog leasinga uz pomoć Grada Jastrebarskog i privatnih gospodarstvenika na jaskanskom području uz podršku Vatrogasne zajednice zagrebačke županije u financiranju signalizacije vozila. Svečanoj primopredaji prisustvovali su predstavnici Grada Jastrebarskog s gradonačelnikom Zvonimirom Novoselom, predstavnici Vatrogasne zajednice Zagrebačke Županije, članovi DVD-a Gornja Reka s predstavnicima Vatrogasne zajednice Jastrebarskog i kolegama iz prijateljskih DVD-ova s područja Jaske.

Otvorenje svečanosti započeo je predsjednik DVD-a Gornja Reka Ivan Ciglar koji se svima prisutnima zahvalio na dolasku kako bi uveličali ovaj značajan događaj za ovo vatrogasno društvo:
-Veliko mi je zadovoljstvo što smo vas mogli pozvati da uveličate ovaj veliki događaj primopredaje novoga vatrogasnog vozila za DVD Gornja Reka koje će sigurno dati jednu novu dimenziju rada i razvoja vatrogasne djelatnosti na ovome našem prostoru. Ponosno ističemo 68 godina kontinuiranog rada društva koje se uspjelo othrvati svim izazovima koja su pred njega donosila turbulentna vremena. Ovime nastavljamo tradiciju jačanja temelja i razvoja našeg društva! – rekao je Ivan Ciglar, predsjednik DVD-a Gornja Reka.
U svome govoru također označava operativno opremanje društva s visoko tlačnim vatrogasnim modulom kao i zahvalu Gradu Jastrebarskog i svim gospodarstvenicima na području Jaske koji su svojim donacijama pomogli u nabavci ovoga novog vatrogasnog vozila.

Čestitkama su se pridružili zapovjednik DVD-a Jastrebarskog Goran Batušić, predstavnik Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog i predsjednik DVD-a Gornji Desinec Vedran Boričević, kao i zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Josip Novosel koji su ovom prilikom darovali DVD Gornja Reka dvije radio stanice, naprtnjačom i šumskim odjelom za gašenje kao i potpuno opremljenom torbom prve pomoći
-Svakom vatrogascu je lijepo kad se nabavlja nova oprema, svima koji su dali svoj obol od srca hvala i znam da će se iskoristiti u dobre svrhe. Vatrogasci Gornje Reke su sada sposobni i za komunikaciju preko operativnog centra županije što će im zasigurno olakšati intervencije. Također, jako mi je drago što je i županijska zajednica dala svoju pomoć u financiranju opremanja signalizacije vozila.- rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Josip Novosel.

Prisutnima su se također obratili i načelnik jaskanskog Stožera civilne zaštite, Stipe Bučar kao i gradonačelnik Grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel koji su DVD-u Gornja Reka čestitali na upornom radu i razvoju svoga društva.
-Pratim rad ovoga društva već dugi niz godina i iznimno sam sretan što ovdje mogu vidjeti tu mladost i to iskustvo ovoga DVD-a. Ako ovo vozilo bude i maleni podstrek radu društva ja ću biti neizmjerno sretan. Zahvaljujem se svima koji su pomogli na tome putu osim Grada, našim gospodarstvenicima, a predsjedniku društva čestitam na solidarnosti što ovo vaše dosadašnje vozilo nije otišlo za novac nego kao gradska pripomoć prijateljskom DVD-u Vranov Dol. – rekao je gradonačelnik Grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

Na kraju svečanosti, uz zajedničku molitvu prisutnih, novu opremu i vozila blagoslovio je vlč. Stjepan Halužan.
DVD Gornja Reka zahvaljuje se Gradu Jastrebarskom, Vatrogasnoj zajednici Grada Jastrebarskog i našim istaknutim članovima gospodinu Tomislavu Rubiniću „DIR Rubinić“ Željku Oslakoviću „Tia Mobiteli“, Tomislavu Rubiniću „GPU d.o.o.“ i Hrvoju Lafteru „Odvjetnički ured Lafter“ u davanju svoga doprinosa u kupnji novog vatrogasnog kombi vozila.
Izvor: DVD Gornja Reka
Foto: DVD Gornja Reka