Dječji smijeh ispunio obnovljenu dvoranu Doma kulture


Grad Jastrebarsko ovih će blagdana darivati djecu na pomalo drugačiji način – kazališnom predstavom. Riječ je o predstavi „Ah ta lektira ne da mi mira“, namijenjenoj učenicima nižih razreda osnovne škole.

Prvi mali gledatelji učenici su matične škole „Ljubo Babić“ koji su ujedno i prvi gledatelji u nedavno obnovljenoj dvorani Doma kulture, popularnoj kino dvorani.

Naime, dvorana je obnovljena sredstvima Grada Jastrebarskog i Ministarstva kulture i medija, čime su sanirane štete uzrokovane potresom.
Predstava će ovoga tjedna proputovati jaskanskim krajem. Tako će u njoj uživati učenici nižih razreda svih područnih škola, a prostor u vatrogasnim domovima osigurat će im Vatrogasna zajednica Grada Jastrebarskog kojoj ovim putem zahvaljujemo na angažmanu. Grad će također pokriti trošak prijevoza kako bi svoj djeci kojoj je predstava namijenjena bila osigurana mogućnost da je pogledaju.

Glavni likovi predstave su Veki i Vanja, brat i sestra koji moraju pročitati svoje lektire. Dok brat Veki odluči na internetu pronaći sadržaj lektire i napisati zadaću o njoj na taj način, sestra Vanja svoju knjigu želi pročitati u cijelosti. Tada počinje njihova rasprava i svađa te oživljavaju likove Crvenkapice i Petra Pana koji raspravljaju o potrebi čitanja knjiga.
Oduševljenju djece nije bilo kraja. Nakon dužeg perioda u kojem su bili zakinuti za mnoge sadržaje zbog epidemiološke situacije, pronašao se način da im se ipak osigura zabavan i kvalitetan sadržaj, tako što je odigran veći broj predstava za manji broj gledatelja.
Predstava je unijela toplinu u dvoranu jaskanskog kina koju je ispunio najljepši ukras – dječji smijeh.
P.A.