Dani vina okupili brojne posjetitelje

U novom izdanju, Dani vina okupili su brojne Jaskance i drage nam goste

Već prvog dana održane su tri radionice, Darko Lugarić podučavao je o rieslingu i sivom pinotu, a Marko Rundek o jantarnim vinima.

Povorka se na žalost zbog kiše nije održala, no naši vrijedni članovi Udruge pjevača izvornih pjesama Sveta Jana, KUD – ova Okićka trešnja Stankovo, Lipa, Slavetić, Desinec, Cvijet Cvetković, Sveta Jana, glazbeno – folklorne sekcije Udruge umirovljenika Jastrebarsko, puhačkih orkestara DVD-a Petrovina, Domagović, Stankovo, Gornji Desinec, Plešivica i Svetojanske mažoretkinje podizali su atmosferu i razveselili sve posjetitelje.
Nakon svečanosti na kojoj su Dane vina zdravicom otvorili vinari Jagunić vina, RJ winery, Dobra Berba, Vina Josip Braje, Vinarija Griffin Ivančić, Vinogradarska kuća Braje, Franjo Kolarić, Vino Sirovica, Šoškić Winery & Distillery, Vina Gregorić, Tomac&Bajda i Podrum Mladina čiji se Erdoro našao u čašama.

Dobru zabavu omogućili su sjajni glazbenici iz grupe Status, a prije toga oduševio nas je Traumatic Arts show.

Subota je počela razgibavanjem na dječjem adrenalinskom programu, a zagrijavala nas je Renata Sopek. Hvala polaznicama korektivne gimnastike koje su svoj jutarnji trening provele s nama.

O pravoj čaši za svako vino učili smo od Tomislava Tuđena, a radionica Filipa Božića potvrdila je kako su plešivički pjenušci najbolji u Hrvatskoj.

Najmlađi su gledali Školu čarobnih životinja, a na Art&wine radionici Karle Ban uživali su brojni ljubitelji umjetnosti i vina. O pinot noiru učili smo od Antonija Gregorića, a puno je smijeha svojim nastupom donijela Marina Orsag.

Kroz cijeli dan zabavljao nas je DJ Bistra, a svojim nastupima oduševili KUD Sveta Jana, KUD Lipa iz Slavetića, KUD Okićka trešnja i glazbeno – folklorna sekcija Udruge umirovljenika Jastrebarsko. Opća Opasnost zabavljala nas je do dugo u noć, dok je DJ Bistra bio zadužen za dobru zabavu cijelog vikenda.

Ležerna nedjelja privukla je brojne posjetitelje u perivoj. Morana Zibar podučavala je vinskoj abecedi, a još jedna radionica Art&wine Karle Ban oduševila je sve polaznike.

Uživali smo u dvije predstave Kerekesh teatra i nastupima Svetojanskih mažoretkinja te puhačkih orkestara iz Gornjeg Desinca, Stankova i Plešivice. Za kraj ovogodišnjih dana vina svirala nam je Crvena jabuka.

Hvala svim posjetiteljima koji su proveli s nama nezaboravan vikend, glavnom sponzoru Jani, Zagrebačkoj županiji i Mladini kao glavnom pokrovitelju vinskih radionica koje su održane uz veliku podršku vinara. Hvala djelatnicima Cesta i Voda, vatrogascima, Centru za kulturu, svim izvođačima i sudionicima programa, HAB solucijama na realizaciji, policijskoj postaji, ZKUU Grada Jastrebarsko, Sportskoj zajednici Grada Jastrebarskog i Turističkoj zajednici
No, najveća hvala našim vinarima, onih bez kojih Dana vina ne bi bilo.

P.A.