Dani vina od 3. do 5. lipnja!

Ljubav prema vinima i svome kraju pretočit ćemo u najpoznatiju jaskansku vinsku i turističku manifestaciju Dane vina. Na novoj lokaciji, u prekrasnom okruženju našeg perivoja, u terminu koji poziva na ljetno druženje i uživanje, no uvijek uz jednaku posvećenost i strast!

Svi će posjetitelji moći uživati u vinima plešivičkih vinara, a to su Josip Braje, Robert Braje, Krešimir Ivančić, Željko Gregorić, Vinarija Jagunić, Franjo Kolarić, Podrum Mladina, Stjepan Sirovica, Siniša Šoškić, Tomac & Bajda, Dobra berba i RJ Winery.
Dani vina bit će svečano otvoreni u petak, 3. lipnja u 19:30 sati pod vodstvom moderatorice, ambasadorice ovogodišnje manifestacije, Morane Zibar, nakon čega će uslijediti Traumatic Arts Show i nastup lokalne grupe Status. Povorka Jaskanaca koja kreće s Trga J. J. Strossmayera i dolazi na samo otvorenje uveličat će ovu svečanost.
Kroz tri dana organizirane su brojne radionice i edukacije za sve poznavatelje vina Plešivice i one koji će to tek postati na kojima će prijavljeni sudionici degustirati ponajbolja plešivička vina i o njima slušati od vrhunskih stručnjaka, Darka Lugarića, Marka Rundeka, Tomislava Tuđena, Filipa Božića, Antonia Gregorića i Morane Zibar. Popularne Art&wine radionice vodi mlada jaskanska umjetnica Karla Ban.
Bogat zabavni program koncipiran je tako da nudi ponešto za sve generacije. Najmlađi će potpuno besplatno uživati u adrenalinskom dječjem programu, oni sportskoga duha će moći provesti vrijeme vježbajući s Renatom Sopek, ljubitelji kazališne umjetnosti gledat će predstave sjajnog Kerekesh teatra, a jedna od najboljih hrvatskih stand-up komičarki Marina Orsag, na Dane vina donosi pregršt smijeha.
Ljubiteljima dobre glazbe u subotu će koncert održati uvijek sjajna Opća opasnost, a u nedjelju legendarna Crvena jabuka. Atmosferu će podgrijavati DJ Bistra.
Vremenska prognoza za vikend kaže: vidimo se u Jaski!

 P.A.