Dan planeta Zemlje obilježen u dječjem vrtiću

Zemlju čuvamo za generacije koje tek dolaze, stoga s edukacijom o zaštiti okoliša treba krenuti od najranije dobi

Znaju to dobro polaznici dječjeg vrtića i obrta za čuvanje djece gdje su djeca na kreativan način obilježila ovaj važan datum. U jednoj od skupina u dječjem vrtiću Radost posjetio ih je gradonačelnik Zvonimir Novosel koji im je poklonio prigodne bojanke na temu „Kreativa se svugdje skriva“ a koje su dio projekta izobrazno – informativnih aktivnosti u gospodarenju otpadom u okviru kružnog gospodarstva, sufinanciranih od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

U današnjem vremenu zaštita okoliša postaje sve veća briga. Održivost je imperativ, a s promjenama moramo započeti u svom domu. Edukacija najmlađih generacija o ekologiji i održivosti od malih nogu stoga je ključna za izgradnju svijesti o važnosti zaštite planeta“, izjavio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

U sklopu ovog projekta predviđen je niz aktivnosti s ciljem edukacije građana kako bi Grad Jastrebarsko očuvao status zelenog i održivog grada. Podsjetimo, naime, kako je Jastrebarsko dobitnik brojnih nagrada i priznanja za Najbolja rješenja i prakse iz područja energetske učinkovitosti i zaštite okoliša, a 2018. godine našao se i na visokom 7. mjestu u Hrvatskoj po stopi odvojeno prikupljenog otpada.

P.A.