“Dalmatineri” osvajaju nove gledatelje i pripremaju božićni specijal

Kazalište Škrabe u novoj kazališnoj sezoni 2022/2023. nastavilo je igrati svoju hit-predstavu “101 dalmatiner” koju je do sada vidjelo više od 3000 gledatelja

Već na početku nove sezone predstava je oduševila osnovnoškolce iz Jastrebarskog, Zagreba i Klinča Sela koji su je došli pogledati organizirano sa svojim učiteljicama. Svim petim razredima Osnovne škole “Ljubo Babić” Jastrebarsko predstavu “101 dalmatiner” je povodom Dana grada poklonio Grad Jastrebarsko. Mali gledatelji s oduševljenjem su pozdravili dalmatinere i njihove prijatelje (i neprijatelje) te se na kraju radosno fotografirali na pozornici s glumcima, od kojih su neki i njihovi školski kolege. U toj prvoj ovosezonskoj predstavi 11. studenog 2022. debitiralo je 11 novih glumaca Kazališta Škrabe, od koji neki na satove glume i probe u Jastrebarsko dolaze čak iz Horvata i Draganića.

U srijedu, 16. studenog 2022. “101 dalmatinera” pogledali su učenici prvih, petih i šestih razreda Osnovne škole “Tituš Brezovački” iz Zagreba. Bili su zaista odlična publika. Prije predstave zagrebački školarci posjetili su Sklonište za životinje koje se nalazi u sklopu Veterinarske stanice Jastrebarsko, u suradnji s kojom je ova predstava i nastala. Osnovnoškolci iz Španskog predvođeni svojim učiteljicama izradili su i nabavili za pse i mačke u Skloništu brojne poklone. To je oduševilo sve četveronožne stanovnike  Skloništa, ali i voditeljicu jaskanskog Skloništa za životinje Mateu Tandarić te sve djelatnike Veterinarske stanice Jastrebarsko. U radu Kazališta Škrabe od prošle sezone sudjeluju i dvije djevojčice koje pohađaju zagrebačku školu “Tituš Brezovački”, Ana i Franka. Kazalište Škrabe ovom prilikom zahvaljuje njihovoj bivšoj učiteljici Miri Topić koja je organizirala ovaj prvi dolazak neke zagrebačke škole na predstavu u Jastrebarsko. Sigurni smo da će nam mali Zagrepčani doći i opet!

“101 dalmatiner” odigran je i za učenike nižih razreda Osnovne škole Klinča Sela u četvrtak, 17. studenog 2022, a tu predstavu klinčaselskim osnovnoškolcima poklonila je Zajednica hrvatskih kulturno-umjetničkih udruga Klinča Sela i Općina Klinča Sela. Tom prilikom najavljen je i skori početak djelovanja podružnice Kazališta Škrabe u Klinča Selima, također uz podršku Zajednice i Općine. Upisi u klinčaselsku kazališnu podružnicu bit će u ponedjeljak, 19. prosinca, a prije toga “101 dalmatinera” će u Jasku doći pogledati i svi učenici viših razreda klinčaselske škole. “Dalmatinere” će uoči blagdana Svetog Nikole kao poseban poklon Općine Krašić doći pogledati i svi učenici Osnovne škole “Kardinal Alojzije Stepinac” iz Krašića.

Veliki jaskanski kazališni ansambl “101 dalmatinera” od 4 do 24 godine sada marljivo priprema posebne božićne izvedbe svoje hit-predstave koje će se u Domu kulture Jastrebarsko moći pogledati u subotu 17. i nedjelju 18. prosinca 2022. u 19:30 sati. Ulaznice za “jaskanskog Orašara”, predstavu “101 DALMATINER – BOŽIĆNI SPECIJAL” možete po cijeni od 30 kuna rezervirati već sada preko mail-adrese kazaliste.skrabe@gmail.com.

Vidimo se u Kazalištu!