Cvjetna Jaska 27. i 28. travnja

Obilje cvijeća svih boja i oblika, najkreativnije cvjetne instalacije, mnoštvo štandova s raznolikom ponudom, prigodne radionice za djecu, glazbeni program – sve to nas očekuje idućeg vikenda, 27. i 28. travnja, na Strossmayerovom trgu, gdje će se održati 5. „Cvjetna Jaska“ – sajam cvijeća i cvjetnih dekoracija

Svi koji žele na jednom mjestu pronaći bogatu ponudu najrazličitijih sezonskih cvjetnih sadnica, kao i ukrasnih grmova, trajnica, kaktusa i sukulenata te presadnica sezonskog povrća, imati će priliku u centru Jaske, direktno od 10-ak proizvođača, odabrati sve što im je potrebno za uređenje balkona, okućnica i vrtova.
Ono po čemu je jaskanski sajam cvijeća specifičan je određena tematika koja prati dekorativno uređenje grada i sajamskog prostora. I dok je prošle godine Strossmayerov trg bio u znaku velikih panoa sa starim crno bijelim fotografijama Jaske, ove godine organizatori ponovno pripremaju ugodno vizualno iznenađenje za sve posjetitelje sajma. Dakako, s lokalnim obilježjem.
Ovogodišnja novost Cvjetne Jaske je i uređena zelena površina koja bi svake godine trebala ostati kao cvjetni trag sajma, pa će se tako ovih dana zasaditi ružičnjak s preko 30-ak sadnica ruža koje će krasiti površinu preko puta dječjeg vrtića Radost 2, „gornjeg vrtića“.

Djeci će biti posvećene i edukativne radionice koje će se od 15:00 sati održavati u subotu i nedjelju na sajamskom prostoru. I dok će se na prvoj radionici djecu starosne dobi od 7 do 10 godina podučavati zdravoj prehrani, koja uključuje i proljetno cvijeće, druga će edukativna radionica kroz likovno izražavanje učiti djecu o povezanosti biljnog i životinjskog svijeta s čovjekom. Za obje radionice prijave se primaju u Centru za kulturu Jastrebarsko.
Kako bi sajam cvijeća posjetiteljima ponudio i dodatni program koji će obogatiti ponudu i atmosferu sajma, u nedjelju od 17:00 sati koncert će na otvorenom održati vrhunski glazbenici: prof. Emil Gabrić na violini i akademski pjevač Ivan Jelić s gitarom, čije glazbene i vokalne izvedbe uvijek oduševe publiku.
Sajam cvijeća Cvjetna Jaska održava se na Strossmayerovom trgu od 9:00 do 19:00 sati u organizaciji Centra za kulturu Jastrebarsko, uz potporu Grada i gradske Turističke zajednice te agencije Hram.

Lj.M.H.