Cico i Pop – “Dva kapetana” za sva vremena


Posljednjeg dana proslavljenog malonogometnog turnira “Kutija šibica”, 29. prosinca 2021, uz finalne utakmice održan je i jedan poseban spektakl, prepun emocija i nostalgije.

Utakmica “Dva kapetana” zauvijek će ostati kao događaj koji će se pamtiti, a mnogima je izmamio i suze. Bila je to revijalna utakmica, posvećena dvojici nogometnih velikana, koji su nas prerano napustili, dvojici velikih prijatelja koji su veliki dio života proveli zajedno na nogometnim terenima, ali i izvan njih.

To su Zlatko Cico Kranjčar i Duško Pop Popovski, nogometne legende grada Zagreba i Hrvatske, dragi ljudi koji su godinama oduševljavali sve ljubitelje malog i velikog nogometa, prvi kapetani hrvatske nogometne i malonogometne reprezentacije. Obojica su preminuli ove godine, Duško Popovski 15. veljače, a Cico Kranjčar 1. ožujka. I Cico i Pop često i rado su dolazili u naš grad, a Zlatko Kranjčar je i počasni član Nogometnog kluba Jaska.


Ni utakmica “Dva kapetana” nije mogla proći bez naših Jaskanaca. U plavom dresu “Tima Cico” nastupio je Cicin bliski prijatelj i kum, jaskanski zet Josip Cvitanović, poznati glazbenik i dugogodišnji suradnik Kazališta Škrabe, član jaskanskog Ogranka Matice hrvatske, ali i pasionirani nogometaš, svojevremeno i registrirani nogometaš Jaske.

U žutom dresu “Tima Pop” nastupio je Damir Katovčić Ket, legendarni nogometaš i trener Jaske, nekadašnji državni malonogometni reprezentativac, član Jastreba i Uspinjače, vjerojatno i najbolji igrač u povijesti jaskanskog malog nogometa. Osim njega u “Timu Pop” nastupio je još jedan bivši igrač Jaske, vrhunski majstor malog nogometa i glasoviti strijelac, Vlado Bajza.

MH