Čestitke za promicanje kulture

Gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegova zamjenica Nikolina Ribarić, ujedno i predsjednica ZKUU Grada Jastrebarskog, čestitali su udrugama koje su ostvarile uspjehe u kulturi u ovoj godini

Puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec najuspješnija je članica ZKUUGJ u 2022. godini. Osvojena Zlatna plaketa na 35.Susretu hrvatskih puhačkih orkestara najveće je ovogodišnje postignuće i za samu Zajednicu, ali i povijesno za DVD Gornji Desinec.

Priznanja su zaslužili i članovi KUD -a “Lipa“ Slavetić za sudjelovanje  na državnoj smotri, 29. susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina. Ostvarili su i plasman sa županijske smotre u Svetom Ivanu Zelini i članovi KUD-a Sveta Jana za sudjelovanje na manifestacijama šireg značaja kojima se promiče kultura. Istaknuli su se brojnim nastupima tijekom godine, sudjelovanjem na županijskim smotrama dječjeg i koreografiranog folklora te organizacijom cjelovečernjeg koncerta povodom Dana grada.

Puhački orkestar DVD-a Domagović nagrađen je za sudjelovanje na manifestacijama šireg značaja kojima se promiče kultura grada Jastrebarskog te za pomoć pri organizaciji Županijske smotre puhačkih orkestara Zagrebačke županije.

Svetojanske mažoretkinje i u ovoj su godini svome gradu donijele niz medalja s Europskog prvenstva održanog u Zadru. Mažoretkinje su vrlo aktivne tijekom cijele godine te je njihova prisutnost neizostavan dio obilježavanja svih značajnijih događaja.

Pohvale su upućene i Glazbeno – folklornoj sekciji Udruge umirovljenika Jastrebarsko, i to za sudjelovanje na manifestacijama šireg značaja kojima se promiče kultura, za njihov doprinos ostvarenju EU projekta “Zajednica za zajednicu”  i organizaciju koncerta povodom Dana grada.

P.A.