Čestitke sjajnom Kristijanu Rubiniću

Više od osam tisuća natjecatelja sudjelovalo je na hrvatskom izdanju humanitarno – trkačkog spektakla Wings for Life World Run koji je održan u Zadru, a među njima se kao pobjednik istaknuo član Atletskog kluba Jastreb 99 Kristijan Rubinić

 S istrčanih 56 kilometara,  Kristijan se upisao u povijest ove utrke u kojoj svake godine sudjeluje nekoliko stotina trkača, a paralelno se održava na šest kontinenata svijeta. Bio je povod za čestitke koje su Kristijanu uputili gradonačelnik Zvonimir Novosel i tajnik Sportske zajednice grada Jastrebarskog Marko Gvozdanović.

Kristijan je istaknuo kako je ovo zasigurno među najljepšim i najznačajnijim pobjedama koje je zabilježio. „Biti dio takvog spektakla u kojem sudjeluje nekoliko stotina trkača prekrasan je osjećaj, a pobijediti na takvoj utrci ostvarenje sna svakog trkača“, dodao je.
Najbolji sportaš Grada Jastrebarskog u 2023. godini iza sebe ima sjajne rezultate, na koje je podsjetio Marko Gvozdanović, tajnik Sportske zajednice koja dodjeljuje ovu nagradu. Rubinić je, naime, prvak Hrvatske na 50 km i državni rekorder, a kao član Hrvatske reprezentacije sudjelovao je na Svjetskom prvenstvu u Indiji i osvojio 38 mjesto. U top 10 završavao je utrke na Prvenstvu Hrvatske u polumaratonu kao i u maratonu te donio kući medalje s brojnih natjecanja.

Gradonačelnik Zvonimir Novosel naglasio je kako, iako Wings for Life World Run nije službena utrka u kalendaru natjecanja, velika je stvar da se za Jasku čulo diljem svijeta na svim kontinentima jer je pobjednik ove godine upravo iz našeg kluba. „Jučer su Grad posjetili mladi atletičari koji postižu vrhunske rezultate a danas je s nama vrhunski trkač koji obara rekorde i postiže vrijedne rezultate“, istaknuo je gradonačelnik te dodao kako je Grad svjestan kako je za još bolje rezultate potrebno poboljšati uvjete na čemu se radi i najavio kako se projekt atletske staze usklađuje se s propozicijama otvorenih poziva pa se nadamo uspješnoj prijavi i realizaciji ovog projekta.
Bila je ovo prilika i za najavu 25. Jaskanskog polumaratona, “Memorijal Predrag Bošnjak” koji organizira Atletski klub Jastreb 99. Utrka se organizira u sklopu 1. Hrvatske atletske cestovne lige, a ujedno je to i 7. memorijal i sjećanje na  Predraga Bošnjaka koji je idejni začetnik ove manifestacije i neprežaljeni predsjednik Kluba.

Start utrke  je u nedjelju 19. svibnja na Strossmayerovom  trgu u 9.00 sati, a trče se discipline polumaratona te utrke na deset i pet kilometara. Ove godine polumaraton je tematski vezan uz vino i vinogradarstvo kao jedno od najvažnijih obilježja jaskanskog kraja stoga će polumaratonci u startnom paketu dobiti i bocu vina jednog od jaskanskih (plešivičkih) vinara. Sudjeluju vinari Robert Režek, Korak, Kurtalj, Podrum Mladina, Šember, Šoškić, Tomac, Braje, Dobra Berba, Griffin Ivančić, Jagunić i Kolarić Coletti. Pripremljene su i bogate nagrade za pobjednike, a novost ove godine je i zabavni program koji će se održati uz suorganizaciju Grada i TZ Jastrebarsko.
Uoči polumaratona, u petak, 17. svibnja s početkom u 17 sati u parku Erdödy u suradnji s OŠ Ljubo Babić organizira se i druga dječja cross utrka na kojoj će sudjelovati 3. i 4., 5. i 6. te 7. i 8. razredi.
Prijave su otvorene do 15. svibnja na poveznici: https://rb.gy/bgfwwu pa ne propustite priliku odmjeriti snage s najbržim jaskanskim trkačem koji je već najavio svoje sudjelovanje na domaćoj utrci.

P.A.