Čestitke roditeljima malenog Roka Jurkovića


Mladi roditelji Krunoslav i Mateja Jurković podnijeli su Gradu stoti ovogodišnji zahtjev za pomoć pri nabavi opreme za malenog Roka. Bila je to prilika za tradicionalni posjet gradonačelnika uz prigodne darove.

Poštujući mjere opreza, gradonačelniku Zvonimiru Novoselu pridružili su se njegova zamjenica Nikolina Ribarić i predsjednik Gradskog vijeća Leon Bastašić te svi zajedno uputili najljepše želje mladoj obitelji.

-Veseli me ova lijepa tradicija posjete prvoj i stotoj jaskanskoj bebi, kako mi to volimo reći. Uz novčanu naknadu, posjećujemo obitelji i tako im simboličnom gestom dajemo do znanja koliko su nam važni. Upravo na ovaj način nastojimo udahnuti vrijednost ovom projektu, koji time dobiva veću simboliku nego što to ima samo rješenje i novčana naknada, istaknuo je gradonačelnik.
Roko je drugo dijete u obitelji u kojoj ga je radosno dočekala sestrica Sara, a ukoliko se ostvare želje roditelja, u budućnosti će dobiti i „pojačanje“. Rođen je 20. studenoga ove godine, a sam zahtjev pristigao je krajem studenoga.

-Zahvalni smo Gradu i gradonačelniku na ovoj lijepoj gesti koja je najvažnija zbog svoje simbolike. Upravo to nam je danas potrebno, kako bismo se svi zajedno lakše nosili s ovim izazovnim vremenima, poručili su roditelji.

Na temelju podnesenog zahtjeva, roditelji će dobiti pomoć u iznosu od 2.500 kuna za prvo i drugo dijete te 6.500 kuna za treće i svako sljedeće dijete. Važno je napomenuti kako Grad Jastrebarsko izlazi u susret mladim obiteljima pa je uvjet za ostvarivanje prava na naknadu da su u Jaski prijavljeni tek 6 mjeseci, dok je u drugim sredinama slučaj i po nekoliko godina. Jedna je to od mjera kojima se nastoje omogućiti što bolji uvjeti za svaku obitelj, ali i privući nove stanovnike u naš grad, a u nju je do sad uloženo gotovo 8 milijuna kuna.
Spomenimo i kako Grad kontinuirano ulaže u podizanje kvalitete predškolskog odgoja pa će u sljedećoj godini za Dječji vrtić Radost koji polaze šestotinjak mališana izdvojiti više od 11 milijuna kuna. U tijeku je priprema dokumentacije za izgradnju novog vrtića na Sajmištu kako bi se taj projekt prijavio na natječaje u najavi.
Spomenimo i kako je iznos za sufinanciranje djelatnosti dadilja uvećan za 100%, pa tako umjesto dosadašnjih 500, sada iznosi 1.000 kuna po djetetu.
P.A.