Budi i ti kul 6. i 13. 11. u Jaski


Turistička zajednica Grada Jastrebarskog i Grad Jastrebarsko premijerno najavljuju novu mobilnu aplikaciju kulTura.

Povodom Dana Grada, u subotu 6. i 13. studenog, organiziran je besplatan razgled grada kroz turističku turu KulTura koju će voditi turistički vodiči, utjelovljeni u povijesne likove našeg grada. Tura će započeti u 10 sati, a okupljanje će biti na Strossmayerovom trgu, i to na oba spomenuta datuma.
Posjetitelji ture moći će prvi koristiti mobilnu aplikaciju kulTura. Interaktivna aplikacija je besplatna, dostupna na App store-u i Google play store-u, a dostupna je na hrvatskom, slovenskom i engleskom jeziku.
Uz preuzetu mobilnu aplikaciju i uključene lokacijske usluge, aplikacija vas vodi kroz raznolikih 13 kulturnih atrakcija našeg grada te 10-ak kulturnih atrakcija općine Črnomelj u Sloveniji.
Posebnost aplikacije su i scenariji razgledavanja s planovima interpretacije pojedinih točaka razgledavanja prilagođeni osobama s tjelesnim invaliditetom, čime su Jaska i Črnomelj pioniri među manjim mjestima uz hrvatsko-slovensku granicu koji su omogućili turistički doživljaj osobama s tjelesnim invaliditetom.
Kroz tjelesnu aktivnost posjetitelji će slušati zanimljiv edukativni sadržaj, a prolaskom što većeg broja atrakcija koji su dio kulTure, prikupljaju se bodovi koji se kasnije mogu iskoristi na nekim od ponuđenih lokalnih ponuditelja u Jaski ili u Črnomlju. Sve sudionike na dijelu ture očekuje mjehurićasto osvježenje.
Osim toga, turističku turu kulTuru možete proći uz pomoć turističkog vodiča, turističke brošure kulTura, turističke karte kulTura te uz pomoć nove mobilne aplikacije.
Očekujemo vas 6. i 13. studenog na Strossu, naučite puno o kulturnoj baštini Jaske na nov i zabavan način, isprobajte mobilnu aplikaciju i iskoristite prikupljene bodove!
Petra Masnec