Branko Stipković dobitnik priznanja Hrvatskog zbora sportskih novinara

Branko Stipković (Svrževo, 1953), najpoznatiji sportski novinar jaskanskog kraja, dobitnik je priznanja Hrvatskog zbora sporskih novinara za najbolju reportažu u godini 2021. Priznanje je dobio za reportažu o kardinalu Franji Kuhariću, objavljenu u monografiji “50 godina NK Pribić”.

Branko Stipković, diplomirani ekonomist, jedan je od osnivača i dugogodišnji igrač Nogometnog kluba Pribić, prvoligaški sudac, dužnosnik, instruktor i kontrolor. Proslavljeni novinar “Sportskih novosti”, jedan je od najuglednijih hrvatskih nogometnih reportera, specijaliziran za praćenje hrvatske nogometne reprezentacije, rekorder po broju odgledanih i opisanih utakmica. Izvještavao je s 5 kontinenata, sa 4 svjetska i 4 europska nogometna prvenstva. Napisao je knjige “Bronca 98” (2008) i “50 godina NK Pribić” (2021).
U svojoj osebujnoj monografiji o Nogometnom klubu Pribić vrsni majstor pera posebnu reportažu posvetio je najvećem Pribićancu u povijesti, karizmatskom zagrebačkom nadbiskupu, počasnom građaninu Jastrebarskog, omiljenom kardinalu Franji Kuhariću.
Našem dragom prijatelju i zemljaku iz Doline kardinala Branku Stipkoviću od srca čestitamo na velikom priznanju!
MH