Božićni koncert za pamćenje

Učenici i profesori Glazbene škole Jastrebarsko zajedno sa svojim gostima iz Zagreba održali su sinoć božićni koncert koji će Jaskanci zasigurno dugo pamtiti.

Tradicionalni božićni koncert i ove su godine upriličili učenici i profesori jaskanske glazbene škole za ljubitelje klasične glazbe u našem gradu. Bila je to prava parada prekrasnih melodija prigodnih za ovo blagdansko vrijeme a izvodili su ih uglavnom profesori škole i gosti iz Zagreba, učenici Glazbene škole “Pavao Markovac” i Privatne glazbene škole “Iva Kuprešak”.Na samom početku atmosferu su zagrijali gudački i puhački orkestar škole, a zatim i pjevački zbor. Bila je ovo prava prilika da se predstave i dvije sjajne saksofonistice, Ena Jurković i Klara Kišan, koje su nedavno na državnom natjecanju u Varaždinu bile najbolje i osvojile prva mjesta u svojim kategorijama.Od gostiju prva je nastupila sjajna mlada sopranistica, Jaskanka Ljubica Nikolić, učenica Glazbene škole “Pavao Markovac” iz Zagreba, a nakon nje profesori jaskanske škole Luka Šijan na gitari, Iva Barač i Marina Jakopec na violini, Emil Gabrić i Lucija Stanojević na violi i Mirela Petković violončelo izvevši Boccherinijev Fandango što je publika nagradila velikim pljeskom. Slijedi potom poznata Habanera iz opere Carmen u izvedbi također profesora škole, Ive Zbožinek Janušić na flauti, Miroslava Poljančića na trubi, Gorana Jurkovića na saksofonu i Elizabete Skobe na klaviru.Izvrstan kvartet saksofona učenika škole Pavao Markovac izveo je pak južnoameričke hitove Cha, cha, cha i Sambu, a nakon njih publika je mogla uživati u sjajnim izvedbama mladih pjevača Privatne glazbene škole “Iva Kuprešak” iz Zagreba koji su izveli skladbe iz mjuzikla Fantom u operi.

Na kraju publika je mogla uživati u doista nezaboravnom muziciranju brass orkestra u sastavu Jan Mojzeš i Tomislav Tomašević na trubi, Lovro Csiffary na krilnici te Filip Petraš i Miha Crnić na trombonu. Velikim pljeskom publika je izmamila i bis koji su ovi mladi glazbenici s oduševljenjem prihvatili.

Za kraj neizostavni Zvončići, ovoga puta u izvedbi triju pijanistica, profesorica jaskanske škole, Elizabete Skobe Barbir, Marije Čikare i Gordane Pavlić.


Čestitke za Božić i Novu godinu publici je na kraju uputila ravnateljica škole, agilna Iva Barač, koja je i više nego odlična nasljednica osnivača Glazbene škole Jastrebarsko Dragutina Fabijanića, koji nije propustio ni sinoćnji koncert.
Ivica Krčelić