Blagoslovljena kapelica blaženog Alojzija Stepinca

Vojni ordinarij monsinjor Jure Bogdan blagoslovio je kapelicu blaženog Alojzija Stepinca u bazi interventne jedinice policije PU karlovačke u Malom Erjavcu kod Ozlja.

U bazi Interventne policije u Malom Erjavcu kod Ozlja protekli je četvrtak, 23. rujna bilo veoma svečano prilikom blagoslova kapelice blaženog Alojzija Stepinca koja je uređena velikim trudom i zalaganjem zaposlenika policije.


Opremanju kapelice pomogli su i Jaskanci, rekao nam je ovom prilikom Ivan Hodak, zapovjednik jedinice i glavni inicijator izgradnje kapelice u krugu baze. Tako je Josip Kirin iz Malunja darovao kip Gospe Međugorske, a jaskanski župnik vlč. Filip Marić, kip svetog Josipa. Oltar je izradio Domagoj Hodak iz Svete Jane. Slike Boga Oca i Duha Svetoga, te sliku svetog Mihaela arkanđela na ulazu u kapelu dar su tvrtke “Vuksan slikarstvo konzervatosrka radionica” vlasništvo Josipa i Marije Vuksan, također i Svete Jane.
Kip blaženog Alojzija Stepinca, skulptura “Lebdećeg Krista” i križni put djelo su pak akademskog kipara Petra Ujevića.

U kapelici su na poseban način prikazani poginuli i smrtno stradali vitezovi Domovinskog rata Specijalne jedinice policije “Grom” PU karlovačke, Željko Brozović, Đani Polović, Ivan Vuković, Zdravko Šebalj, Petar Belavić, Jure Capan i Andrija Goršić.

Prilikom misnog slavlja kapelicu je blagoslovio biskup Jure Bogdan, vojni ordinarij koji je uz koncelebraciju velikog broja svećenika predvodio svetu misu na kojoj je pored ostalih gostiju bio i jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel.


Na kraju mise načelnik PU karlovačke Darko Bratić, zahvalio je biskupu Bogdanu na dolasku i blagoslovu kapelice i naglasio kako je njezina izgradnja bila dugogodišnja želja koja je realizirana sada u vrijeme kad specijalna policija slavi 30. obljetnicu svoga osnivanja.
U sklopu ovog svečanog događaja održana je i pokazna vježba pripadnika interventne jedinice za sve prisutne goste.
Ivica Krčelić