Blagdan Tijelova

Nakon misnog slavlja u crkvi Blažene Djevice Marije danas na blagdan Tijelova u našoj je župi  nakon dugo vremena ponovno održana Tijelovska procesija ulicama Jaske

Blagdan je Tijelova, blagdan koji se obilježava četvrtkom nakon blagdana Presvetog Trojstva. Spomen je to na ustanovljenje euharistije na Veliki četvrtak, a obilježavaju ga procesije s Presvetim oltarskim sakramentom.

U župi svetog Nikole biskupa nakon Euharistijskog slavlja koje je ove godine održana u samostanskoj crkvi Blažene Djevice Marije uslijedila je tradicionalna Tijelovska procesija koja je iz samostanske crkve krenula ulicama Jaske do kapelice na Gradskom groblju, a potom do Grkokatoličke crkve. Posljednja postaja bila je kod kapelice sv. Duha, a svečani blagoslov i završetak procesije bio je kod župne crkve sv. Nikole biskupa.

Svetoj misi i Tijelovskoj procesiji prisustvovao je veliki broj vjernika među kojima  tradicionalno jaskanski vatrogasci u svečanim uniformama, žene u narodnim nošnjama i djeca koja su laticama cvijeća kitile naš grad.

I.K.