Blagdan svetog Florijana svečano je proslavljen u Gucima

 

Za članove DVD-a Guci ovogodišnji blagdan sv. Florijana bio je posebno svečan jer im je gradonačelnik Zvonimir Novosel uručio ključeve navalnog vatrogasnog vozila

Odlukom Vatrogasne zajednice Jastrebarsko navalno vozilo koje je do sada koristio DVD Gornji Desinec na korištenje je dobilo DVD Guci.  Vozilo će operativno koristiti s vatrogascima Vukšin Šipka, rekao nam je zapovjednik Vatrogasne zajednice Jastrebarsko Vedran Boričević.
– Za nas je ovo veliki dan jer po prvi puta imamo na raspolaganju vatrogasno vozilo velikih mogućnosti pa ćemo ubuduće biti puno efikasniji, rekao nam je predsjednik DVD-a Vukšin Šipak Josip Golub.


Novim vozilom zadovoljan je i zapovjednik DVD-a Guci Dubravko Ivanušić, koji je već dogovorio potrebnu edukaciju svojih operativnih vatrogasaca s prijateljskim društvom DVD-a Gornji Desinec koje je vozilo do sada koristilo. “Uvjeren sam da će ovo novo vozilo biti velika motivacija i ostalim mladim ljudima u Gucima i Vukšin Šipku da nam se pridruže”, rekao nam je Dubravko Ivanušić.


Ključeve vozila predsjedniku društva uručio je gradonačelnik Zvonimir Novosel, i poručio kako Grad vodi brigu o svim našim naseljima i vatrogasnim društvima. “Ovo vozilo i uređenje vatrogasnog doma dobar je pokazatelj da nam je itekako stalo do mještana Guci, istakao je ovom prilikom gradonačelnik Novosel.
Inicijativa za većinu akcija potekla je od gradskog vijećnika i predsjednika mjesnog odbora Guci Nedeljka Bujana, koji je izuzetno zadovoljan razumijevanjem Grada i gradonačelnika za potrebe mještana.


-Osim za potrebe DVD – a Guci, naš vatrogasni dom ima i širu društvenu namjenu te služi za okupljanja i različite aktivnosti stanovnika naselja, a ovim će se projektom urediti i opremiti unutarnje prostorije – kuhinja i dvorana, rekao nam je Nedeljko Bujan.
Ukupna vrijednost uređenja doma je 177.300,00 kuna, za koji je znatan dio sredstava osiguran iz EU fondova, a Grad Jastrebarsko osigurao je 36.620,00 kuna.


Za kraj kažimo da je u povodu blagdana sv. Florijana održana misa za mještane Guci i Vukšin Šipka, nakon čega je vlč. Miroslav Lesičar blagoslovio vatrogasno vozilo.
I.K.