Blagdan Svih svetih

Obilježavajući blagdan Svih svetih, prisjećamo se svih onih koji više nisu s nama. Sva groblja su uređena, a svijećama i cvijećem odajemo počast svojim najdražima

Sva groblja na području Jastrebarskog i groblje u Draganiću obišli su zamjenica gradonačelnika Nikolina Ribarić i predsjednik Gradskog vijeća Leon Bastašić, u pratnji direktora Groblja Jastrebarsko d.o.o. Adama Vuksana, gradskih vijećnika i predstavnika mjesne samouprave.
Na taj je način odana počast svima onima koji više nisu s nama, kao i poginulim hrvatskim braniteljima.

Djelatnici trgovačkog društva Groblja Jastrebarsko d.o.o. vode brigu o dvanaest mjesnih groblja (Cvetković, Domagović, Volavje, Petrovina, Sveta Jana, Plešivica, Desinec, Stankovo, Pavlovčani, Slavetić, Gornja Kupčina, Dragovanščak) te o gradskom groblju Jastrebarsko, a sva su groblja primjereno uređena povodom nadolazećeg blagdana.

U ovoj su godini najznačajnija ulaganja u krajobrazno uređenje gradskog groblja u Jastrebarskom te u uređenje mrtvačnice i postavljanje ograde na mjesnom groblju u Pavlovčanima.
U spomen svim poginulim hrvatskim braniteljima svijeće su upaljene i kod Spomen – obilježja nevinoj patnji hrvatskih žrtava svih ratova te kod biste biskupa Martina Borkovića u Domagoviću.

P.A.