Biciklijada za SOS Dječje selo Hrvatska

U nedjelju, 15. svibnja povodom Međunarodnog dana obitelji po drugi je puta održana biciklijada Jaskansko srce


Start je bio u 10 sati u perivoju dvorca Erdody gdje je biciklijada i završila. Više od 130 biciklista prošlo je rutu koja prolazi pitoresknim predjelima jaskanskog kraja, a srcolik oblik bila je dodatna motivacija za sve sudionike koji su je s ponosom vozili. Ruta je krenula iz Jastrebarskog u smjeru Plešivice, Kupeč Dola, Ivančića, Gorice Svetojanske, Brezra, Slavetića, Pušakrovog Jarka, Pribića, Krašića, Guca Draganičkih s ciljem u perivoju.
Prva okrjepa organizirana je u Svetoj Jani u podrumu Dobre berbe, a na cilju je sve sudionike dočekala kotlovina koji su pripremili vatrogasci Gornje Reke.

Inicijator ove lijepe priče je Ivan Puškarić, čovjek velikog srca koji se upustio u veliku humanitarnu avanturu vožnje biciklom u subotu, netom prije biciklijade i odvozio 11 krugova jaskanskog srca u 24 sata. Kroz projekt Pedal with heart svakog mjeseca uplaćuje određen iznos na račun udruge, sukladno broju svojih „odrađenih“ kilometara, a ovim putem poziva i sve sudionike biciklijade da učine isto.

Sva novčana sredstava od prijava sudionika donirana su SOS dječjem selu Hrvatska. Ovom putem zahvaljujemo svim sponzorima i pokroviteljima bez kojih ova humanitarna biciklijada ne bi bila ni održana: Patrik term, Tia mobiteli, Antonela art & design, Optika Bašić, Infinty seat, Vesal, Green art, Parketi E. Sever, Minotaur, Laser plexx, Stoperica.hr, Giant, Inspiracija.com, Zelena točka, Luxor, Blic nekretnine te Sportska zajednica Grada Jastrebarskog.

Petra Masnec