BICIKLIJADA “PUT BIJELE RODE”

Biciklijada “Put bijele rode“ spaja dva sela s najvećim brojem roda u Zagrebačkoj županiji, Donju Zdenčinu i Donju Kupčinu.

Vozit će se prekrasnim predjelima netaknute prirode kroz šumu, uz ornitološki rezervat Crne Mlake do Zavičajnog muzeja u Donjoj Kupčini. Umjesto uobičajenih svakodnevnih gradskih gužvi i buke, ovdje pjev raznovrsnih ptica pomiješan mirisima lopoča, trava i cvijeća, uz pokoju srnu koja se javlja iz daljine šumskoga hlada, pomaže u postizanju suglasja čovjeka i prirode.
Nakon godine dana pauze, Turistička zajednica općine Pisarovina, JU Zeleni prsten Zagrebačke županije, Udruga Zdenčina 1562 uz tehničku podršku BK SLJEME pozivaju Vas s ciljem zaštite, očuvanja i promocije bijele rode na
5. biciklijadu “Put bijele rode“
u subotu 25. rujna 2021. godine od 10:00 sati.
Okupljanje je u 9:30 sati, Trg Stjepana Radića 1, Društveni centar Zdenčina, Donja Zdenčina


Svi ste dobrodošli! Staza u dužini 18km, bez uspona je i ne zahtijeva posebnu fizičku spremnost. Više od pola staze je makadam, početak i zadnji dio staze je asfaltiran. Bit će organizirano vođenje, a na 5. kilometru prva pauza za okrepu. Cilj biciklijade je u Zavičajnom muzeju Donja Kupčina gdje Vas očekuje ručak uz kratko predavanje o zanimljivostima bijelih roda i mogućnost besplatnog razgledavanja muzeja. Očekuje Vas i iznenađenje organizatora!
Trasa biciklijade praznik je za oči i uši, za dušu i tijelo. Plavetnilo neba preko još uvijek zelenih krošnji stabala lagano zaranja u savršenstvu tišine, boja, života, mirisa i tajnovitosti prirode, prirode koju moramo osjetiti, voljeti i čuvati. Vozit ćemo lagano, očekivano trajanje vožnje je 2 – 2,5 sata. Stazu možete pogledati na linku staza biciklijade. Kotizacija je 30,00 kn (za djecu do 16 godina se ne plaća kotizacija). Uplate na žiro račun: HR 12 23900011100129229 ili u Turističkom uredu, Trg hrvatskih velikana 1/1, Pisarovina, od 8 do 15 sati ili na dan biciklijade.
Zbog ograničenog broja sudionika i poštivanja epidemioloških preporuka molimo vas popunite prijavu na sljedećem linku prijava ili pošaljite svoje podatke (ime, prezime, godina rođenja, kontakt telefon, e-mail, veličina majice) na mail: tzpisarovina@pisarovina.hr na telefon 099 409 5514. Prijave se primaju do 23.09. 2021. do 12:00h. Prvih 100 prijavljenih dobiva majice!
Prijava na biciklijadu znači da ste potvrdili da niste:
– u samoizolaciji
– da u zadnjih 24 sata niste imali temperaturu vi ili vaši ukućani
– da nemate drugih simptoma koji mogu upućivati na bolesti vezane uz navedeni virus

Biciklijada će se organizirati i održati vodeći računa o svim mjerama i preporukama Stožera civilne zaštite. Osigurana je biciklistička pratnja, medicinska pomoć i prateće vozilo.
Svojom prijavom na biciklijadu dajete privolu da se vaši podaci koriste u svrhu evidencije sudionika biciklijade i korištenje fotografija u cilju promocije.
Sudionici mlađi od 14 godina mogu sudjelovati isključivo uz pratnju roditelja. Za sudionike mlađe od 16 godina Zakonom je propisano obvezno nošenje kacige, a radi vaše sigurnosti preporučamo nošenje kacige svima.
Sudionici voze na vlastitu odgovornost, a organizatori ne odgovaraju za djela učinjena od strane sudionika prema sebi ili trećim osobama.
Pravo sudjelovanja ima onaj koji prihvaća naše uvjete oslobađanja od odgovornosti.
Ž.Š.