Bedek oduševio Jaskance

Renomirani gitarist Krešimir Bedek održao je u četvrtak, 21. ožujka u Glazbenoj školi Jastrebarsko glazbeni recital, a svojom virtuoznom svirkom oduševio publiku

Majstorski je Bedek odsvirao tri sonate, Veliku sonatu u C-duru Fernanda Sora, Sonatu Mexicana Manuela Poncea i Sonatu op.47 Alberta Ginaestera. Bila je to na neki način uvertira za koncert koji će izvesti 9. travnja u Maloj dvorani KD “Vatroslav Lisinski”.
Jaskanska publika nagradila ga je velikim pljeskom.

Krešimir Bedek (1981.) diplomirao je gitaru u razredu Darka Petrinjaka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Poslijediplomski studij završio je na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu u razredu Zorana Dukića. Osvajao je brojne nagrade na međunarodnim natjecanjima, a hrvatski skladatelji Gordan Tudor, Ivan Josip Skender i Ivana Kiš posvetili su mu neka od svojih djela. Dobitnik je glavne nagrade na Tribini Darko Lukić, nagrade Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog te Godišnje nagrade Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu. Zaposlen je kao asistent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

I.K.